Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 647261

Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita


Hengl, Brigita; Poljičak-Milas, Nina; Kralik, Gordana; Đidara, Mislav; Kardum, Matko; Saftić, Mirko; Pavlović, Hrvoje; Jurković, Zorica; Šperanda, Marcela
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita // Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2013. str. 49-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)


CROSBI ID: 647261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita
(Immunohematological parameters and microbiological safety of broilers meat with dietary addition of aroma Korm® and zeolite)

Autori
Hengl, Brigita ; Poljičak-Milas, Nina ; Kralik, Gordana ; Đidara, Mislav ; Kardum, Matko ; Saftić, Mirko ; Pavlović, Hrvoje ; Jurković, Zorica ; Šperanda, Marcela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo

Izvornik
Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko - Zagreb : Krmiva, 2013, 49-50

Skup
Međunarodno savjetovanje (20 ; 2013)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.06.2013. - 07.06.2013

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
brojleri ; imunohematološki pokazatelji ; Aroma Korm® ; zeolit ; mikrobiološka kontaminacija mesa
(broilers ; immunohematological parameters ; Aroma Korm® ; zeolite ; microbiological meat contamination)

Sažetak
Nakon zabrane korištenja antibiotika kao promotora rasta u tovu brojlera traže se zamjene koje će biti prirodnog podrijetla, bez štetnih posljedica za zdravlje potrošača i ostataka rezidua u mesu. Istraživanja ukazuju na mogućnosti korištenja eteričnih ulja koja se odlikuju antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima, pozitivnim utjecajem na apetit i probavu, te kao takvi imaju sposobnost adsorpcije tekućina i štetnih tvari u hrani te potencijalno može utjecati na poboljšanje djelovanja eteričnih ulja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Etnologija i antropologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1850 - Hranidbeno metaboličke osnove podizanja kvalitete animalnih namirnica (Poljičak Milas, Nina, MZOS ) ( CroRIS)
079-0793448-3438 - Prirodni imunomodulatori i antioksidansi u optimalizaciji proizvodnje svinja (Šperanda, Marcela, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Hengl, Brigita; Poljičak-Milas, Nina; Kralik, Gordana; Đidara, Mislav; Kardum, Matko; Saftić, Mirko; Pavlović, Hrvoje; Jurković, Zorica; Šperanda, Marcela
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita // Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2013. str. 49-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)
Hengl, B., Poljičak-Milas, N., Kralik, G., Đidara, M., Kardum, M., Saftić, M., Pavlović, H., Jurković, Z. & Šperanda, M. (2013) Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita. U: Lulić, S. (ur.)Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013).
@article{article, author = {Hengl, Brigita and Polji\v{c}ak-Milas, Nina and Kralik, Gordana and \DJidara, Mislav and Kardum, Matko and Safti\'{c}, Mirko and Pavlovi\'{c}, Hrvoje and Jurkovi\'{c}, Zorica and \v{S}peranda, Marcela}, editor = {Luli\'{c}, S.}, year = {2013}, pages = {49-50}, keywords = {brojleri, imunohematolo\v{s}ki pokazatelji, Aroma Korm®, zeolit, mikrobiolo\v{s}ka kontaminacija mesa}, title = {Imunohematolo\v{s}ki pokazatelji i mikrobiolo\v{s}ka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita}, keyword = {brojleri, imunohematolo\v{s}ki pokazatelji, Aroma Korm®, zeolit, mikrobiolo\v{s}ka kontaminacija mesa}, publisher = {Krmiva}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Hengl, Brigita and Polji\v{c}ak-Milas, Nina and Kralik, Gordana and \DJidara, Mislav and Kardum, Matko and Safti\'{c}, Mirko and Pavlovi\'{c}, Hrvoje and Jurkovi\'{c}, Zorica and \v{S}peranda, Marcela}, editor = {Luli\'{c}, S.}, year = {2013}, pages = {49-50}, keywords = {broilers, immunohematological parameters, Aroma Korm®, zeolite, microbiological meat contamination}, title = {Immunohematological parameters and microbiological safety of broilers meat with dietary addition of aroma Korm® and zeolite}, keyword = {broilers, immunohematological parameters, Aroma Korm®, zeolite, microbiological meat contamination}, publisher = {Krmiva}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font