Pregled bibliografske jedinice broj: 647261
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita // Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2013. str. 49-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)
CROSBI ID: 647261 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita
(Immunohematological parameters and microbiological safety of broilers meat with dietary addition of aroma Korm® and zeolite)
Autori
Hengl, Brigita ; Poljičak-Milas, Nina ; Kralik, Gordana ; Đidara, Mislav ; Kardum, Matko ; Saftić, Mirko ; Pavlović, Hrvoje ; Jurković, Zorica ; Šperanda, Marcela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo
Izvornik
Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013)
/ Lulić, Slavko - Zagreb : Krmiva, 2013, 49-50
Skup
Međunarodno savjetovanje (20 ; 2013)
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.06.2013. - 07.06.2013
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
brojleri ; imunohematološki pokazatelji ; Aroma Korm® ; zeolit ; mikrobiološka kontaminacija mesa
(broilers ; immunohematological parameters ; Aroma Korm® ; zeolite ; microbiological meat contamination)
Sažetak
Nakon zabrane korištenja antibiotika kao promotora rasta u tovu brojlera traže se zamjene koje će biti prirodnog podrijetla, bez štetnih posljedica za zdravlje potrošača i ostataka rezidua u mesu. Istraživanja ukazuju na mogućnosti korištenja eteričnih ulja koja se odlikuju antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima, pozitivnim utjecajem na apetit i probavu, te kao takvi imaju sposobnost adsorpcije tekućina i štetnih tvari u hrani te potencijalno može utjecati na poboljšanje djelovanja eteričnih ulja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Etnologija i antropologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1850 - Hranidbeno metaboličke osnove podizanja kvalitete animalnih namirnica (Poljičak Milas, Nina, MZOS ) ( CroRIS)
079-0793448-3438 - Prirodni imunomodulatori i antioksidansi u optimalizaciji proizvodnje svinja (Šperanda, Marcela, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Hrvoje Pavlović
(autor)
Mislav Đidara
(autor)
Matko Kardum
(autor)
Nina Poljičak-Milas
(autor)
Gordana Kralik
(autor)
Brigita Hengl
(autor)
Zorica Jurković
(autor)