Pregled bibliografske jedinice broj: 644537
Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola
Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola. Zagreb: Hrvatski poljoprivredni zadružni savez, 1996 (prirucnik)
CROSBI ID: 644537 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola
(Milk - production, storage and control)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina ; Rupić, Vlatko
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna
Izdavač
Hrvatski poljoprivredni zadružni savez
Grad
Zagreb
Godina
1996
Stranica
66
ISBN
953-6548-00-3
Ključne riječi
čimbenici proizvodnje mlijeka; kvaliteta mlijeka; higijenski čimbenicit
(factors in milk production; milk quality; hygiene factors)
Sažetak
Mlijeko i mliječni proizvodi jesu osnovna nezamjenjiva namirnica u prehrani čovjeka. Za kvalitetan mliječni proizvod potrebno je proizvesti kvalitetnu sirovinu odnosno kvalitetno mlijeko. Proizvodnja mlijeka složen je tehnološki postupak u stočarskoj proizvodnji na koji utječe više različitih čimbenika. Na osnovne sastojke mlijeka utječu slijedeći čimbenici: genetska pasminska svojstva krave, okolišni čimbenici i čimbenici vezani na dobivanje mlijeka. Ovom knjigom obuhvaćen je velik broj čimbenika vezanih na tehnološki proces proizvodnje mlijeka, koji imaju dominantan utjeca na količinu, kvalitetu i higijensku ispravnost mlijeka za konzum i dobivanje mliječnih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb