Pregled bibliografske jedinice broj: 644080
Kako brati, čuvati i birati voće
Kako brati, čuvati i birati voće. Split: Slobodna Dalmacija, 2013 (prirucnik)
CROSBI ID: 644080 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kako brati, čuvati i birati voće
(How to harvest, store and select fruit)
Autori
Jemrić, Tomislav
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, ostalo
Izdavač
Slobodna Dalmacija
Grad
Split
Godina
2013
Stranica
112
ISBN
978-953-7088-87-3
Ključne riječi
voće; berba; čuvanje; kakvoća
(fruit; harvest; storage; quality)
Sažetak
U knjizi su na jednostavan način objašnjeni osnovni pokazatelji zrelosti, određivanje pravog vremena berbe, postupci u čuvaju u kućnim uvjetima, mane i fiziološke poremetnje te pokazatelji kakvoće za 22 vrste voća, uključujući i neke egzotične vrste kao što su avokado, mango i ananas.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Jemrić
(autor)