Pregled bibliografske jedinice broj: 643755
"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete
"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete // Mljekarstvo, 28 (1978), 1; 2-5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 643755 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete
("Homemade cream"-fat content as a criterion of quality)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina ; Sabadoš, Dimitrije
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 28
(1978), 1;
2-5
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
poljoprivredna gospodarstva; obiranje; tradicionalna proizvodnja
(agricultural farms; skimmers; traditional production)
Sažetak
U asortimanu proizvoda seljačkih poljoprivrednih gospodarstava, kvantitativno važno mjesto, u prodaji tih proizvoda, zauzima domaće vrhnje, dobiveno na tradicionalan način obiranjem spontano skiseljenog mlijeka. Takvo, nepasterizirano, tj. sirovo vrhnje iznosi se od davnih vremena na raznovrsne tržnice u zemlji.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRICOLA
- CAB Abstracts