Pregled bibliografske jedinice broj: 643335
Proizvodnja kvalitetnog mlijeka
Proizvodnja kvalitetnog mlijeka // Mljekarski list, 25 (1988), 6-7; 76 ; 89 ; 104-77 ; 90 ; 105 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 643335 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja kvalitetnog mlijeka
(Quality milk production)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina
Izvornik
Mljekarski list (0351-9104) 25
(1988), 6-7;
76 ; 89 ; 104-77 ; 90 ; 105
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
kvaliteta; mlijeko; higijena; mužnja; proizvodnja mlijeka
(quality milk; hygiene; milking; milk production)
Sažetak
Najvažniji uvjet za dobre i kvalitetne proizvode je dobro, kvalitetno i higijenski ispravno mlijeko. Takvo mlijeko dobit ćemo prije svega pravilnom pripremom muže i samom mužnjom. Čisto suđe s kojim će mlijeko iz vimena doći u dodir, oprano i suho vime, te čista i zdrava muzara, dobra ishrana i uredna staja preduvjet su da mlijeko sa našeg imanja ode u mljekaru bez prigovora. To su osnovna pravila proizvodnje mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija