Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 643115

Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu


Dražina, Zvonimir
Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 643115 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu
(Possibilities of plum processing depending on the assortment)

Autori
Dražina, Zvonimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
19.09

Godina
2013

Stranica
29

Mentor
Voća, Sandra

Neposredni voditelj
Šic Žlabur, Jana

Ključne riječi
prerada šljiva; kemijske i fizikalne karakteristike; Bistrica; Stanley; President; Čačanska ljepotica; Čačanska rodna
(plum processing; chemical and physical characteristics; Bistrica; Stanley; President; Čačanska ljepotica; Čačanska rodna)

Sažetak
Određena sorta šljive kao sirovina ima ključnu ulogu u određivanju načina prerade. Kvaliteta pojedinih sorti izravno utječe na kvalitetu finalnog proizvoda te se stoga moraju pomno razmotriti kemijska i fizikalna svojstva sorti te doći do zaključka koji način prerade primjeniti za određenu sortu. U radu su opisane potrebne kemijske i fizikalne karakteristike sirovine za pojedini način prerade (sušenjem, prerada u rakije, prerada u pekmeze i džemove i prerada u sokove) te je dana preporuka najboljeg načina prerade pojedine sorte odabranog sortimenta šljiva ( Bistrica, President, Stanley, Čačanska ljepotica i Čačanksa rodna).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Sandra Voća (mentor)

Avatar Url Jana Šic Žlabur (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Dražina, Zvonimir
Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Dražina, Z. (2013) 'Mogućnosti prerade šljiva ovisno o sortimentu', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Dra\v{z}ina, Zvonimir}, year = {2013}, pages = {29}, keywords = {prerada \v{s}ljiva, kemijske i fizikalne karakteristike, Bistrica, Stanley, President, \v{C}a\v{c}anska ljepotica, \v{C}a\v{c}anska rodna}, title = {Mogu\'{c}nosti prerade \v{s}ljiva ovisno o sortimentu}, keyword = {prerada \v{s}ljiva, kemijske i fizikalne karakteristike, Bistrica, Stanley, President, \v{C}a\v{c}anska ljepotica, \v{C}a\v{c}anska rodna}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Dra\v{z}ina, Zvonimir}, year = {2013}, pages = {29}, keywords = {plum processing, chemical and physical characteristics, Bistrica, Stanley, President, \v{C}a\v{c}anska ljepotica, \v{C}a\v{c}anska rodna}, title = {Possibilities of plum processing depending on the assortment}, keyword = {plum processing, chemical and physical characteristics, Bistrica, Stanley, President, \v{C}a\v{c}anska ljepotica, \v{C}a\v{c}anska rodna}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font