Pregled bibliografske jedinice broj: 643101
Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka
Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka // Mljekarstvo, 40 (1990), 10; 255-258 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 643101 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka
(The bacteriological quality of raw milk)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 40
(1990), 10;
255-258
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka; ukupan broj kolonija mikroorganizama
(bacteriological quality of raw milk; colony - forming units)
Sažetak
U radu je istraživana bakteriološka kvaliteta uzoraka sirovog mlijeka uzetih u domaćinstvima i na sabirnim mjestima. Rezultati ukazuju na veliku varijabilnost uzoraka mlijeka. Razlozi za takvo stanje su mikroklimatske prilike i manipulacija mlijekom, kao i uvjeti držanja stoke i stočna hrana. U proizvodnji mlijeka potrebno je posvetiti izuzetnu pažnju bakteriološkoj kvaliteti
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija