Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 642657

Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C


Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, Jasmina
Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C // Mljekarstvo, 43 (1993), 3; 209-213 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)


CROSBI ID: 642657 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C
(Limit value of raw milk freezing point -0.517 °C)

Autori
Samaržija, Dubravka ; Lukač Havranek, Jasmina

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 43 (1993), 3; 209-213

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni

Ključne riječi
točka ledišta; granična vrijednost; mlijeko; parametri
(freezing point; limit value; milk; parameters)

Sažetak
Granična vrijednost točke ledišta nerazvodnjenog mlijeka, prema EZ propisima, je -0, 517 °C. U prijedlogu novog Pravilnika o kvaliteti sirovog mlijeka predložena je ista granična vrijednost za točku ledišta sirovog mlijeka. Razlog takvom prijedlogu je nedostatak rezultata vlastitih istraživanja. Točka ledišta, kao prilično konstantna vrijednost, ne određuje se isključivo radi dokazivanja patvorenja vodom već je taj podatak vrijedan parametar kvalitete sirovog mlijeka. Opravdanost granične vrijednosti za točku ledišta -0, 517°C i činioci koji je određuju opisani su ovim radom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Dubravka Samaržija (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, Jasmina
Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C // Mljekarstvo, 43 (1993), 3; 209-213 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
Samaržija, D. & Lukač Havranek, J. (1993) Granična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C. Mljekarstvo, 43 (3), 209-213.
@article{article, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka and Luka\v{c} Havranek, Jasmina}, year = {1993}, pages = {209-213}, keywords = {to\v{c}ka ledi\v{s}ta, grani\v{c}na vrijednost, mlijeko, parametri}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {43}, number = {3}, issn = {0026-704X}, title = {Grani\v{c}na vrijednost to\v{c}ke ledi\v{s}ta sirovog mlijeka -0, 517 °C}, keyword = {to\v{c}ka ledi\v{s}ta, grani\v{c}na vrijednost, mlijeko, parametri} }
@article{article, author = {Samar\v{z}ija, Dubravka and Luka\v{c} Havranek, Jasmina}, year = {1993}, pages = {209-213}, keywords = {freezing point, limit value, milk, parameters}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {43}, number = {3}, issn = {0026-704X}, title = {Limit value of raw milk freezing point -0.517 °C}, keyword = {freezing point, limit value, milk, parameters} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font