Pregled bibliografske jedinice broj: 641805
Kvaliteta mlijeka na području Ogulina
Kvaliteta mlijeka na području Ogulina // Mljekarstvo, 40 (1990), 2; 31-38 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 641805 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta mlijeka na području Ogulina
(Milk quality in the area of Ogulin)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 40
(1990), 2;
31-38
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, izvorni znanstveni rad, znanstveni
Ključne riječi
kvaliteta mlijeka; kemijski sastav; mliječni proizvod; brdsko-planinsko područje
(milk quality; chemical component; dairy product mountain area)
Sažetak
Dobar i kvalitetan mliječni proizvod ovisi o vrsti i kvaliteti mlijeka koje se prerađuje. Između mnogih karakteristika, kemijska kvaliteta mlijeka predstavlja jedan od bitnih elemenata prerade. U radu su izloženi rezultati istraživanja kemijske kvalitete mlijeka na području Ogulina. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđene su osnovne kemijske karakteristike mlijeka. Mlijeko proizvedeno na području Ogulina slično je mlijeku proizvedenom u istim geografsko-klimatskim uvjetima naše zemlje. U cilju bolje opskrbe kvalitetnim mliječnim proizvodom, potrebno je veću pažnju posvetiti edukaciji proizvođača mlijeka te kontroli kvalitete mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija