Pregled bibliografske jedinice broj: 641797
Kvaliteta mliječnih proizvoda individualnih proizvođača na zagrebačkim tržnicama
Kvaliteta mliječnih proizvoda individualnih proizvođača na zagrebačkim tržnicama // Mljekarstvo, 40 (1990), 8; 209-215 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 641797 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kvaliteta mliječnih proizvoda individualnih proizvođača na zagrebačkim tržnicama
(Quality of home-made dairy products on Zagreb green-market)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina ; Samaržija, Dubravka
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 40
(1990), 8;
209-215
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
svježi sir; vrhnje; maslac; kvaliteta
(cheese; cream; butter; quality)
Sažetak
Istraživanja su obuhvatila uzorke vrhnja, maslaca i svježeg kravljeg sira, u slobodnoj prodaji na zagrebačkim tržnicama. Ti proizvodi ne podliježu permanentnoj kontroli, niti sadrže deklaraciju o kvaliteti, te se ovim radom nastoji utvrditi stvarna kemijska i mikrobiološka kvaliteta spomenutih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb