Pregled bibliografske jedinice broj: 641783
Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske
Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske // Poljoprivredna znanstvena smotra, 55 (1990), 1-2; 119-130 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 641783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske
(Tounj cheese - contribution to the study of autochthonous dairy products of Croatia)
Autori
Lukač Havranek, Jasmina
Izvornik
Poljoprivredna znanstvena smotra (0370-0291) 55
(1990), 1-2;
119-130
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, izvorni znanstveni rad, znanstveni
Ključne riječi
Tounjski sir; dimljenje; autohtona proizvodnja; kvaliteta mlijeka; organoleptička ocjena sira; kemijski sastav
(Tounj smoked cheese; autochthonous production; milk quality; sensory evaluation of cheese; chemical constituents)
Sažetak
U radu su izloženi rezultati istraživanja autohtonog mliječnog proizvoda - Tounjskog sira . Na području proizvodnje sira istražena je kvaliteta mlijeka tehnološki proces u domaćinstvu te kvaliteta proizvedenog sira u domaćinstvu i na prodajnim mjestima. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđena su osnovna svojstva mlijeka na području proizvodnje, te standardi vrijednosti za sir , kao element za postizanje proizvoda veće vrijednosti i eventulne primjene u industrijskoj prozvodnji
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Scopus