Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 641779

Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske


Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven
Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske // Mljekarstvo, 41 (1991), 3; 65-70 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 641779 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske
(Milk quality in the region of Croatia)

Autori
Lukač Havranek, Jasmina ; Samaržija, Dubravka ; Antunac, Neven

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 41 (1991), 3; 65-70

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, izvorni znanstveni rad, znanstveni

Ključne riječi
kvaliteta mlijeka; količina suhe tvari; suha tvar bez masti; mast; bjelančevine; stupanj kiselosti
(milk quality; contents of: total solids; solids non-fat; fat; protein; degree of acidity)

Sažetak
U 200 uzoraka sirovog skupnog mlijeka u trenutku ulaza mlijeka u mljekare, utvrđena je količina suhe tvari, suhe tvari bez masti, masti i bjelančevina. Izmjerena je vrijednost točke ledišta i °SH. Ukupan broj kolonija/ml određen je u 84 uzorka mlijeka. Prosječne količine suhe tvari, bezmasne suhe tvari, masti i bjelančevina iznosile su 12, 45%, 8, 65%, 3, 78% i 3, 30%. Stupanj kiselosti mlijeka varirao je od 6, 46 °SH do 6, 74 °SH, a prosječna vrijednost točke ledišta iznosila je -0, 509 °C. Ukupan broj kolonija/ml kretao se od 20x10^3 do 47x10^6.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Dubravka Samaržija (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)

Avatar Url Neven Antunac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven
Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske // Mljekarstvo, 41 (1991), 3; 65-70 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
Lukač Havranek, J., Samaržija, D. & Antunac, N. (1991) Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske. Mljekarstvo, 41 (3), 65-70.
@article{article, author = {Luka\v{c} Havranek, Jasmina and Samar\v{z}ija, Dubravka and Antunac, Neven}, year = {1991}, pages = {65-70}, keywords = {kvaliteta mlijeka, koli\v{c}ina suhe tvari, suha tvar bez masti, mast, bjelan\v{c}evine, stupanj kiselosti}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {41}, number = {3}, issn = {0026-704X}, title = {Kvaliteta mlijeka na podru\v{c}ju Hrvatske}, keyword = {kvaliteta mlijeka, koli\v{c}ina suhe tvari, suha tvar bez masti, mast, bjelan\v{c}evine, stupanj kiselosti} }
@article{article, author = {Luka\v{c} Havranek, Jasmina and Samar\v{z}ija, Dubravka and Antunac, Neven}, year = {1991}, pages = {65-70}, keywords = {milk quality, contents of: total solids, solids non-fat, fat, protein, degree of acidity}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {41}, number = {3}, issn = {0026-704X}, title = {Milk quality in the region of Croatia}, keyword = {milk quality, contents of: total solids, solids non-fat, fat, protein, degree of acidity} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font