Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 63884

Istraživanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa


Kenjerić, Daniela
Istraživanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 63884 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa
(Influence of carbohydrates based additives on quality of formed minced meat products)

Autori
Kenjerić, Daniela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
13.06

Godina
2000

Stranica
52

Mentor
Novaković, Predrag

Ključne riječi
usitnjeno meso; dodaci; senzorsak ispitivanja
(minced meat; additives; sensory analysis)

Sažetak
U cilju proširenja saznanja koja mogu doprinijeti raznovrsnijem asortimanu mesnih proizvoda sa smanjenim udjelom masti, cilj ovoga rada bio je istražiti utjecaj nekih zamjenskih sredstava za mast na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od oblikovanog usitnjenog mesa. Rezultati istraživanja pokazalu su da dodaci na bazi ugljikohidrata nisu značajnije utjecali na promjenu gubitka mase (kalo) tijekom toplinske obrade probnih uzoraka u odnosu na kontrolni. Ispitivani uzorci imaju povećani udio vode, smanjeni udio bjelančevina, smanjeni udio masti i povećan udio ugljikohidrata u odnosu na kontrolni uzorak. Energetska vrijednost ispitivanih uzoraka smanjena je u odnosu na onu kod kontrolnog uzorka, a svi uzorci su senzorski ocjenjeni kao odlični.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Kenjerić, Daniela
Istraživanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Kenjerić, D. (2000) 'Istraživanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa', diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kenjeri\'{c}, Daniela}, year = {2000}, pages = {52}, keywords = {usitnjeno meso, dodaci, senzorsak ispitivanja}, title = {Istra\v{z}ivanje utjecaja dodataka na bazi ugljikohidrata na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa}, keyword = {usitnjeno meso, dodaci, senzorsak ispitivanja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kenjeri\'{c}, Daniela}, year = {2000}, pages = {52}, keywords = {minced meat, additives, sensory analysis}, title = {Influence of carbohydrates based additives on quality of formed minced meat products}, keyword = {minced meat, additives, sensory analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font