Pregled bibliografske jedinice broj: 63636
Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama
Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 63636 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama
(Investigate of optimal composition and technological parametars in "sadwich" sausage production)
Autori
Komlenić, Miodrag
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
30.03
Godina
1998
Stranica
62
Mentor
Novaković, Predrag
Ključne riječi
meso; sir;
(meat; cheese;)
Sažetak
U cilju proširenja spoznaja o raznovrsnijem asortimanu mesnih proizvoda, u radu je ispitivan utjecaja sirovinskog sastava i primjenjenih tehnoloških postupaka na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva "sandwich" salame, odnosno šunkarice s dodatkom sira.U sklopu rada izrađen je kontrolni uzorak šunkarice, te probni uzorci "sandwich" salame (šunkarice s dodatkom sira)u kojima je variran udio sira. Rezultati senzorskog ispitivanja pokazali su da je najvišim ocjenama ocjenjen uzorak "sandwich" salame s dodatkom 10% sira, pa se preporuča da udio sira u takvim proizvodima ne bi trebao biti veći od 20%.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Predrag Novaković
(mentor)