Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 63636

Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama


Komlenić, Miodrag
Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 63636 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama
(Investigate of optimal composition and technological parametars in "sadwich" sausage production)

Autori
Komlenić, Miodrag

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
30.03

Godina
1998

Stranica
62

Mentor
Novaković, Predrag

Ključne riječi
meso; sir;
(meat; cheese;)

Sažetak
U cilju proširenja spoznaja o raznovrsnijem asortimanu mesnih proizvoda, u radu je ispitivan utjecaja sirovinskog sastava i primjenjenih tehnoloških postupaka na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva "sandwich" salame, odnosno šunkarice s dodatkom sira.U sklopu rada izrađen je kontrolni uzorak šunkarice, te probni uzorci "sandwich" salame (šunkarice s dodatkom sira)u kojima je variran udio sira. Rezultati senzorskog ispitivanja pokazali su da je najvišim ocjenama ocjenjen uzorak "sandwich" salame s dodatkom 10% sira, pa se preporuča da udio sira u takvim proizvodima ne bi trebao biti veći od 20%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Predrag Novaković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Komlenić, Miodrag
Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Komlenić, M. (1998) 'Istraživanje optimalnih recepturnih i tehnoloških parametara u proizvodnji "sandwich" salama', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Komleni\'{c}, Miodrag}, year = {1998}, pages = {62}, keywords = {meso, sir, }, title = {Istra\v{z}ivanje optimalnih recepturnih i tehnolo\v{s}kih parametara u proizvodnji "sandwich" salama}, keyword = {meso, sir, }, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Komleni\'{c}, Miodrag}, year = {1998}, pages = {62}, keywords = {meat, cheese, }, title = {Investigate of optimal composition and technological parametars in "sadwich" sausage production}, keyword = {meat, cheese, }, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font