Pregled bibliografske jedinice broj: 63424
Utjecaj hidrostatičkog tlaka na kakvoću piva
Utjecaj hidrostatičkog tlaka na kakvoću piva, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 63424 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj hidrostatičkog tlaka na kakvoću piva
(The influence of hydrostatic pressure on the quality of beer)
Autori
Bojan, Matijević
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
14.07
Godina
2000
Stranica
55
Mentor
Vladimir, Marić
Ključne riječi
piva; hidrostatički tlak
(beer; hydrostatic pressure)
Sažetak
U diplomskom radu analizirane su promjene koje se događaju tijekom glavnog vrenja piva pod utjecajem hidrostatičkog tlaka i analiziran je njihov utjecaj na gotovi proizvod. Da bi se mogao uočiti utjecaj hidrostatičkog tlaka tri su fermentora napunjena s različitim količinama sladovine. Prvi fermentor punjen je sa jednim uvarkom, drugi sa dva uvarka i treći sa tri uvarka. Praćeni su parametri glavnog vrenja, količina i kakvoća kvasca nakon vrenja, praćeno je doviranje i analiziran je gotov proizvod natočen u boce.
Na temelju dobivenih rezultata napravljena je usporedba inteziteta glavnog vrenj između pojedinih fermentora i inapravljena je usporedba kakvoće dobivenog proizvoda. Na osnovu toga uočene su određene razlike i doneseni su određeni zaključci.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058402
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Bojan Matijevic
(autor)