Pregled bibliografske jedinice broj: 630744
Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka
Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka // Mljekarstvo, 26 (1976), 5; 106-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 630744 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka
(Varistions in quality of raw and pasterized milk)
Autori
Miletić, Silvija ; Skelin, Jasmina
Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 26
(1976), 5;
106-110
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Kvaliteta mlijeka; sirovo mlijeko; pasterizirano mlijeko
(Quality; raw milk; pasterized milk)
Sažetak
Mean values of specific gravity, non-fat dry solids amd fat contents determined in 3, 035 samples of raw milk produced on big farms in SR Croatia varied from 1, 0305 to 1, 0328, 8.59 to 9.00 per cent, and from 3.47 to 3.76 per cent respectively. Protein contents in 10 samples varied from 2.75 to 3.56 per cent. Mean values of specific gravity, non-fat dry solids, fat and protein contents determined in 258 samples of pasteurized milk taken at the market in Zagreb varied from 1.0299 to 1.0303, 8.19 to 8.25 per cent, 3.17 to 3.19 per cent and from 2.89 to 2.96 per cent respectively.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRICOLA
- CAB Abstracts
- Dairy Science Abstracts