Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 623443

Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti


Ćurić, Duška; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Škara, Nikica; Pollak, Lea; Colić Barić, Irena; Nanjara, Ljiljana
Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)


CROSBI ID: 623443 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti
(Bakery products with increased nutritional value)

Autori
Ćurić, Duška ; Novotni, Dubravka ; Čukelj, Nikolina ; Smerdel, Bojana ; Škara, Nikica ; Pollak, Lea ; Colić Barić, Irena ; Nanjara, Ljiljana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Skup
Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
pekarski proizvodi; prehrambena vrijednost; obogaćivanje
(bakery products; nutrirional value; enrichment)

Sažetak
Prehrambena vrijednost pekarskih proizvoda može se poboljšati uporabom brašna iz cijelog zrna žitarica, obogaćivanjem vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralnim tvarima te bioaktivnim sastojcima kao što su fitosteroli i stanoli, omega-3 masne kiseline, lignani i biljni ekstrakti. EFSA navodi brojne zdravstvene tvrdnje za pekarske proizvode koji sadrže barem 50% cjelovitog brašna žitarica. Isticanje prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji, određenih Pravilnikom o prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama, doprinosi boljoj prihvatljivosti proizvoda kod potrošača

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Ćurić, Duška; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Škara, Nikica; Pollak, Lea; Colić Barić, Irena; Nanjara, Ljiljana
Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, stručni)
Ćurić, D., Novotni, D., Čukelj, N., Smerdel, B., Škara, N., Pollak, L., Colić Barić, I. & Nanjara, L. (2012) Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti. U: Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti.
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Novotni, Dubravka and \v{C}ukelj, Nikolina and Smerdel, Bojana and \v{S}kara, Nikica and Pollak, Lea and Coli\'{c} Bari\'{c}, Irena and Nanjara, Ljiljana}, year = {2012}, keywords = {pekarski proizvodi, prehrambena vrijednost, oboga\'{c}ivanje}, title = {Pekarski proizvodi pove\'{c}ane prehrambene vrijednosti}, keyword = {pekarski proizvodi, prehrambena vrijednost, oboga\'{c}ivanje}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {\'{C}uri\'{c}, Du\v{s}ka and Novotni, Dubravka and \v{C}ukelj, Nikolina and Smerdel, Bojana and \v{S}kara, Nikica and Pollak, Lea and Coli\'{c} Bari\'{c}, Irena and Nanjara, Ljiljana}, year = {2012}, keywords = {bakery products, nutrirional value, enrichment}, title = {Bakery products with increased nutritional value}, keyword = {bakery products, nutrirional value, enrichment}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font