Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62317

Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima


Radulić, Tamara
Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 62317 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima
(Determination of poultry meat composition by electronical devices)

Autori
Radulić, Tamara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
26.06

Godina
1996

Stranica
69

Mentor
Petrak, Tomislav

Neposredni voditelj
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
Perad; impedancija; sastav
(Poultry; impedance; composition)

Sažetak
Vršena su mjerenja impedancije i faznog kuta živih i tehnološki obrađenih pilića. Dobiveni rezultati su pokazali da vrijednosti impedancije i faznog kuta ovise o frekvenciji narinutog napona pri čemu se vrijednostimiedancije mijenjaju poslije smrti što ukazuje da je mjerenje postmortem potrebno izvoditi u što kraćem vremenu od smrti. Također,postoji bitna razlika između poprečne i uzdužne impedancije tkiva. Fazni kut se bitno mijenja kod blijedog, mekog i vodnjikavog mesa, te nam pokazuje neprijepornu činjenicu za dokaz kvalitete mesa koja se radi za daljnju preradu.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058506

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radulić, Tamara
Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Radulić, T. (1996) 'Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Raduli\'{c}, Tamara}, year = {1996}, pages = {69}, keywords = {Perad, impedancija, sastav}, title = {Odre\djivanje osobitosti peradskog mesa elektroni\v{c}kim mjerilima}, keyword = {Perad, impedancija, sastav}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Raduli\'{c}, Tamara}, year = {1996}, pages = {69}, keywords = {Poultry, impedance, composition}, title = {Determination of poultry meat composition by electronical devices}, keyword = {Poultry, impedance, composition}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font