Pregled bibliografske jedinice broj: 62317
Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima
Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 62317 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje osobitosti peradskog mesa elektroničkim mjerilima
(Determination of poultry meat composition by electronical devices)
Autori
Radulić, Tamara
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
26.06
Godina
1996
Stranica
69
Mentor
Petrak, Tomislav
Neposredni voditelj
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
Perad; impedancija; sastav
(Poultry; impedance; composition)
Sažetak
Vršena su mjerenja impedancije i faznog kuta živih i tehnološki obrađenih pilića. Dobiveni rezultati su pokazali da vrijednosti impedancije i faznog kuta ovise o frekvenciji narinutog napona pri čemu se vrijednostimiedancije mijenjaju poslije smrti što ukazuje da je mjerenje postmortem potrebno izvoditi u što kraćem vremenu od smrti. Također,postoji bitna razlika između poprečne i uzdužne impedancije tkiva. Fazni kut se bitno mijenja kod blijedog, mekog i vodnjikavog mesa, te nam pokazuje neprijepornu činjenicu za dokaz kvalitete mesa koja se radi za daljnju preradu.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058506
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)