Pregled bibliografske jedinice broj: 622900
Neki problemi korozije u prehrambenoj industriji
Neki problemi korozije u prehrambenoj industriji // Korozija metalnih materijala – Osnove, uzroci i prevencija
Zagreb, Hrvatska, 2012. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 622900 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Neki problemi korozije u prehrambenoj industriji
(Some corrosion problems in the food industry)
Autori
Halambek, Jasna ; Berković, Katarina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Izvornik
Korozija metalnih materijala – Osnove, uzroci i prevencija
/ - , 2012
Skup
Korozija metalnih materijala – Osnove, uzroci i prevencija
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 25.05.2012
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Metali; korozija; prehrambena industrija
(Metals; corrosion; food industry)
Sažetak
Metalni materijali koji se koriste u procesima prehrambene industrije podliježu promjenama uslijed korozivnog djelovanja okoline, jednako kao i ostali materijali koje nalazimo u drugim industrijskim procesima. U ovom radu dan je prikaz mogućih korozijskih procesa onih metala koji dolaze u direktan dodir s hranom, a to su čelik, bijeli lim, aluminij kao i neke njegove legure.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0582261-2256 - Biološki aktivni spojevi domaćih sorta brokule i kakao zrna. (Radojčić Redovniković, Ivana, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb