Pregled bibliografske jedinice broj: 62214
Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama
Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 62214 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama
(Determination of beef meat characteristics by electrical impedance measurements)
Autori
Štrbo, Alma
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
11.07
Godina
1996
Stranica
57
Mentor
Petrak, Tomislav
Neposredni voditelj
Petrak, Tomislav
Ključne riječi
Impedancija; goveđe meso; kvaliteta
(Impedance; beef meat; quality)
Sažetak
Istraživanja na uzorcima M. longissimus dorsi,linearne regresione analize izmjera impedancije i faznih kuteva, s obzirom na postotak vode i masti pokazuju visoku korelaciju tih varijabli.Koeficijenti korelacije kreću se od 0.8585 do 0.9722, dok iz koeficijenta determinacije možemo utvrditi kako je i u postocima izražena ovisnost visoka (do 94.5%). Istraživanaj su pokazala ispravnost pristupa u jednostavnom i relativno brzom načinu predviđanja sastava mesa mjerenjem električne impedancije.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
058506
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Petrak
(mentor)