Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62214

Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama


Štrbo, Alma
Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 62214 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama
(Determination of beef meat characteristics by electrical impedance measurements)

Autori
Štrbo, Alma

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.07

Godina
1996

Stranica
57

Mentor
Petrak, Tomislav

Neposredni voditelj
Petrak, Tomislav

Ključne riječi
Impedancija; goveđe meso; kvaliteta
(Impedance; beef meat; quality)

Sažetak
Istraživanja na uzorcima M. longissimus dorsi,linearne regresione analize izmjera impedancije i faznih kuteva, s obzirom na postotak vode i masti pokazuju visoku korelaciju tih varijabli.Koeficijenti korelacije kreću se od 0.8585 do 0.9722, dok iz koeficijenta determinacije možemo utvrditi kako je i u postocima izražena ovisnost visoka (do 94.5%). Istraživanaj su pokazala ispravnost pristupa u jednostavnom i relativno brzom načinu predviđanja sastava mesa mjerenjem električne impedancije.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
058506

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Petrak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Štrbo, Alma
Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Štrbo, A. (1996) 'Određivanje osobitosti goveđeg mesa električnim impedancijskim izmjerama', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}trbo, Alma}, year = {1996}, pages = {57}, keywords = {Impedancija, gove\dje meso, kvaliteta}, title = {Odre\djivanje osobitosti gove\djeg mesa elektri\v{c}nim impedancijskim izmjerama}, keyword = {Impedancija, gove\dje meso, kvaliteta}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}trbo, Alma}, year = {1996}, pages = {57}, keywords = {Impedance, beef meat, quality}, title = {Determination of beef meat characteristics by electrical impedance measurements}, keyword = {Impedance, beef meat, quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font