Pregled bibliografske jedinice broj: 621299
Analiza ambalaže za brašno-konditorske proizvode
Analiza ambalaže za brašno-konditorske proizvode, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 621299 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Analiza ambalaže za brašno-konditorske proizvode
(Analysis of packaging for flour-confectionery products)
Autori
Vejić, Marijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
16.10
Godina
2012
Stranica
39
Mentor
Stipanelov-Vrandečić, Nataša
Neposredni voditelj
Stipanelov-Vrandečić, Nataša
Ključne riječi
ambalažni materijali; identifikacija i analiza
(packaging materials; identification and analysis)
Sažetak
U ovom radu analizirana je ambalaža za čajna peciva i kekse koji spadaju u skupinu brašno-konditorskih proizvoda. Ova skupina prehrambenih proizvoda iznimno je osjetljiva na vanjske utjecaje, kisik, vlagu i svjetlost. Zbog toga se prilikom izrade ambalaže za brašno-konditorske proizvode upotrebljavaju oni ambalažni materijali koji imaju dobra barijerna svojstva. Također moraju imati i dobru postojanost na masnoće, jer su brašno-konditorski proizvodi, a posebice keksi, proizvodi koji sadrže i izvjesnu količinu masti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo
POVEZANOST RADA
Projekti:
011-1252971-2249 - Polimerne mješavine s biorazgradljivim komponentama (Andričić, Branka, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Profili:
Nataša Stipanelov-Vrandečić
(mentor)