Pregled bibliografske jedinice broj: 62052
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 62052 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima
(Quality of "Tena" flat bread type with different additives)
Autori
Škalić, Anica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
22.07
Godina
1998
Stranica
36
Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta
Ključne riječi
mlinci; pšenična klica; pšenične posije
(flat bread type; wheat germs; wheat brans)
Sažetak
Milici su proizvod koji se izrađuje u Hrvatskoj kao tip ravnog kruha, a po recepturi i načinu izrade najsličniji su indijskom proizvodu nazvanom chapati. Ovim radom ispitana je mogućnost proizvodnje mlinaca s dodatkom pšenične klice i pšeničnih posija, a utjecaj dodatka očitovao se u promjeni organoleptičkih svojstava (boja, okus, miris), kao i u promjeni kemijskog sastava. Mlince s posijama moglo bi se preporučiti potrošačima niskokalorične hrane, a mlince s dodatkom pšeničnih klica pobornicima "zdrave prehrane".
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113002
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Žaneta Ugarčić-Hardi
(mentor)