Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 62052

Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima


Škalić, Anica
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 62052 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima
(Quality of "Tena" flat bread type with different additives)

Autori
Škalić, Anica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
22.07

Godina
1998

Stranica
36

Mentor
Ugarčić-Hardi, Žaneta

Ključne riječi
mlinci; pšenična klica; pšenične posije
(flat bread type; wheat germs; wheat brans)

Sažetak
Milici su proizvod koji se izrađuje u Hrvatskoj kao tip ravnog kruha, a po recepturi i načinu izrade najsličniji su indijskom proizvodu nazvanom chapati. Ovim radom ispitana je mogućnost proizvodnje mlinaca s dodatkom pšenične klice i pšeničnih posija, a utjecaj dodatka očitovao se u promjeni organoleptičkih svojstava (boja, okus, miris), kao i u promjeni kemijskog sastava. Mlince s posijama moglo bi se preporučiti potrošačima niskokalorične hrane, a mlince s dodatkom pšeničnih klica pobornicima "zdrave prehrane".

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113002

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Žaneta Ugarčić-Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Škalić, Anica
Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima, 1998., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Škalić, A. (1998) 'Kakvoća "Tena" mlinaca s različitim dodacima', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}kali\'{c}, Anica}, year = {1998}, pages = {36}, keywords = {mlinci, p\v{s}eni\v{c}na klica, p\v{s}eni\v{c}ne posije}, title = {Kakvo\'{c}a "Tena" mlinaca s razli\v{c}itim dodacima}, keyword = {mlinci, p\v{s}eni\v{c}na klica, p\v{s}eni\v{c}ne posije}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}kali\'{c}, Anica}, year = {1998}, pages = {36}, keywords = {flat bread type, wheat germs, wheat brans}, title = {Quality of "Tena" flat bread type with different additives}, keyword = {flat bread type, wheat germs, wheat brans}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font