Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 617442

Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem


Zagorščak, Ignac
Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 617442 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem
(Preservation of fruits and vegetables by freezing)

Autori
Zagorščak, Ignac

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
04.12

Godina
2012

Stranica
37

Mentor
Nedić Tiban, Nela

Ključne riječi
konzerviranje ; zamrzavanje ; voće i povrće
(preservation ; freezing ; fruits and vegetables)

Sažetak
Među suvremenim metodama konzerviranja voća i povrća zamrzavanje zauzima jedno od najistaknutijih mjesta. Razlozi su ponajprije kakvoća smrznutih proizvoda, široka primjena i prikladnost takvih proizvoda za upotrebu, ali i mnogi drugi. Zamrzavanjem se mogu konzervirati razne vrste voća i povrća, iako su neke više a neke manje prikladne za taj način konzerviranja. Samo ono voće i povrće koje se troši u svježem stanju za pripremu salata ili deserata obično se ne zamrzava. Za zamrzavanje u pravilu služi voće i povrće u stadiju zrelosti za potrošnju (konzumne zrelosti), tj. s potpuno razvijenom bojom i aromom, te odgovarajućom teksturom, ovisno o krajnjoj namjeni i načinu obrade. Zadatak ovog rada bio je obraditi postupke i uređaje za zamrzavanje voća i povrća. Navedene su i promjene koje se dešavaju tijekom postupaka pripreme voća i povrća i samog zamrzavanja, kao i distribucije i skladištenja gotovih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Piližota, Vlasta, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Nela Nedić Tiban (mentor)

Citiraj ovu publikaciju:

Zagorščak, Ignac
Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Zagorščak, I. (2012) 'Konzerviranje voća i povrća zamrzavanjem', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zagor\v{s}\v{c}ak, Ignac}, year = {2012}, pages = {37}, keywords = {konzerviranje, zamrzavanje, vo\'{c}e i povr\'{c}e}, title = {Konzerviranje vo\'{c}a i povr\'{c}a zamrzavanjem}, keyword = {konzerviranje, zamrzavanje, vo\'{c}e i povr\'{c}e}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zagor\v{s}\v{c}ak, Ignac}, year = {2012}, pages = {37}, keywords = {preservation, freezing, fruits and vegetables}, title = {Preservation of fruits and vegetables by freezing}, keyword = {preservation, freezing, fruits and vegetables}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font