Pregled bibliografske jedinice broj: 605428
Determiniranje kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnom lancu proizvodnje stočne hrane u tehnološkom procesu MSH Cepidlak d.o.o.
Determiniranje kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnom lancu proizvodnje stočne hrane u tehnološkom procesu MSH Cepidlak d.o.o., 2012., diplomski rad, diplomski, Specijalistički diplomski stručni studij Održive i ekološke poljoprivrede, Križevci
CROSBI ID: 605428 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Determiniranje kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnom lancu proizvodnje stočne hrane u tehnološkom procesu MSH Cepidlak d.o.o.
(Determination of critical control points (CCP) in production chain of animal feed in techonological process of MSH Cepidlak d.o.o.)
Autori
Jelušić, Gordana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Specijalistički diplomski stručni studij Održive i ekološke poljoprivrede
Mjesto
Križevci
Datum
28.11
Godina
2012
Stranica
41
Mentor
Srečec, Siniša
Ključne riječi
stočna hrana; kontrolne točke; kritične kontrolne točke; opasnosti
(animal feed; control points; critical control points; hazards)
Sažetak
Uporabom stabla odlučivanja u implementaciji HACCP-a određena je jedna kritična kontrolna točka. Ta kritična kontrolna točka utvrđena je kod ručnog razvagivanja komponenti i vitaminsko mineralnih dodataka stočnoj hrani. Za utvrđenu kritičnu kontrolnu točku dizajnirane su posebne preventivne mjere koje obuhvaćaju: kontrolu umjeravanja vaga, praćenje Zapisa o izvršenom odvagivanju sirovina za krmnu smjesu. Ukoliko dođe do nesukladnosti potrebno je poduzeti korektivne mjere koje podrazumijevaju: obustavu proizvodnje, ispuštanje sadržaja, označavanje te prenamjenu u drugu svrhu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)