Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 595310

Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus"


Kruljac, Ana
Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus", 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 595310 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus"
(Possibilities of NIR method in determining fruit weight loss of "Venus" nectarine)

Autori
Kruljac, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.09

Godina
2012

Stranica
28

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
nektarina; nedestruktivne metode; NIR spektrometrija; gubitak težine
(nectarine; non-destructive method; NIR spectroscopy; weight loss)

Sažetak
Istraživana je mogućnost primjene nedestruktivne, NIR metode u određivanje gubitka težine plodova nektarine tijekom čuvanja. Za istraživanje je korišteno 80 plodova nektarine koji su se čuvali u hladnjači s normalnom atmosferom na temperaturi od 0 oC četiri tjedna te na sobnoj temperaturi 5 dana. Nakon čuvanja, plodovi su nasumično podijeljeni u kalibracijski i validacijski uzorak. Pomoću kalibracijskog uzorka dobiveni su koeficijenti jednadžbe koji su služili za predviđanje gubitka težine plodova iz validacijskog uzorka. Dobivenim rezultatima dobivena je naznaka da je NIR metodom moguće određivanje gubitka težine plodova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kruljac, Ana
Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus", 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Kruljac, A. (2012) 'Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus"', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kruljac, Ana}, year = {2012}, pages = {28}, keywords = {nektarina, nedestruktivne metode, NIR spektrometrija, gubitak te\v{z}ine}, title = {Mogu\'{c}nosti primjene NIR metode za odre\djivanje gubitka na te\v{z}ini nektarine sorte "Venus"}, keyword = {nektarina, nedestruktivne metode, NIR spektrometrija, gubitak te\v{z}ine}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kruljac, Ana}, year = {2012}, pages = {28}, keywords = {nectarine, non-destructive method, NIR spectroscopy, weight loss}, title = {Possibilities of NIR method in determining fruit weight loss of "Venus" nectarine}, keyword = {nectarine, non-destructive method, NIR spectroscopy, weight loss}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font