Pregled bibliografske jedinice broj: 59241
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 59241 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće
(Production of cream cheese from different quality of raw materials)
Autori
Glavić, Draženka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
10.05
Godina
1996
Stranica
62
Mentor
Hardi, Jovica
Ključne riječi
krem sir; parametri procesa proizvodnje; senzorsko ocjenjivanje
(cream cheese; parameters of production process; sensory analysis)
Sažetak
Cilj rada bio je ispitati i utvrditi optimalne parametre proizvodnje krem sira iz različitih sirovina.Pri tome je bitno određivanje fizikalnih, kemijskih, mikrobioloških i senzorskih svojstava krem sira.
Utvrđeno je da kakvoća sirovine igra bitnu ulogu za kakvoću gotovog proizvoda. Također je utvrđeno da je za proizvodnju kvalitetnog krem sira i za njegovu produženu trajnost tehnološki proces potrebno voditi uz preciznu kontrolu tehnoloških parametara. Rezultati mjerenja tijekom skladištenja pokazali su da su najpogodnije temperature za čuvanje krem sira ispod 8 ^C.
Izvorni jezik
Hrvatski