Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 59241

Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće


Glavić, Draženka
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 59241 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće
(Production of cream cheese from different quality of raw materials)

Autori
Glavić, Draženka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
10.05

Godina
1996

Stranica
62

Mentor
Hardi, Jovica

Ključne riječi
krem sir; parametri procesa proizvodnje; senzorsko ocjenjivanje
(cream cheese; parameters of production process; sensory analysis)

Sažetak
Cilj rada bio je ispitati i utvrditi optimalne parametre proizvodnje krem sira iz različitih sirovina.Pri tome je bitno određivanje fizikalnih, kemijskih, mikrobioloških i senzorskih svojstava krem sira. Utvrđeno je da kakvoća sirovine igra bitnu ulogu za kakvoću gotovog proizvoda. Također je utvrđeno da je za proizvodnju kvalitetnog krem sira i za njegovu produženu trajnost tehnološki proces potrebno voditi uz preciznu kontrolu tehnoloških parametara. Rezultati mjerenja tijekom skladištenja pokazali su da su najpogodnije temperature za čuvanje krem sira ispod 8 ^C.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Glavić, Draženka
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Glavić, D. (1996) 'Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Glavi\'{c}, Dra\v{z}enka}, year = {1996}, pages = {62}, keywords = {krem sir, parametri procesa proizvodnje, senzorsko ocjenjivanje}, title = {Proizvodnja krem sira sa sirovinama razli\v{c}ite vrste i kakvo\'{c}e}, keyword = {krem sir, parametri procesa proizvodnje, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Glavi\'{c}, Dra\v{z}enka}, year = {1996}, pages = {62}, keywords = {cream cheese, parameters of production process, sensory analysis}, title = {Production of cream cheese from different quality of raw materials}, keyword = {cream cheese, parameters of production process, sensory analysis}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font