Pregled bibliografske jedinice broj: 585738
Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji
Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji // HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 585738 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji
(Application of ultrasound in food industry)
Autori
Brnčić, Mladen ; Dujmić, Filip ; Bosiljkov, Tomislav ; Karlović, Sven ; Ježek, Damir ; Tripalo, Branko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
ultrazvuk; namirnice; obrada
(ultrasound; foodstuff; processing)
Sažetak
Prikazane su moguće primjene ultrazvuka visokog i niskog intenziteta u obradi prehrambenih proizvoda. Obrađeni su sušenje, ekstrakcija, emulgiranje, pasterizacija i drugi procesi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
058-0581846-0717 - Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (Tripalo, Branko, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Bosiljkov
(autor)
Sven Karlović
(autor)
Mladen Brnčić
(autor)
Filip Dujmić
(autor)
Damir Ježek
(autor)
Branko Tripalo
(autor)