Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 585738

Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji


Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko
Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji // HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 585738 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji
(Application of ultrasound in food industry)

Autori
Brnčić, Mladen ; Dujmić, Filip ; Bosiljkov, Tomislav ; Karlović, Sven ; Ježek, Damir ; Tripalo, Branko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
ultrazvuk; namirnice; obrada
(ultrasound; foodstuff; processing)

Sažetak
Prikazane su moguće primjene ultrazvuka visokog i niskog intenziteta u obradi prehrambenih proizvoda. Obrađeni su sušenje, ekstrakcija, emulgiranje, pasterizacija i drugi procesi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
058-0581846-0717 - Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (Tripalo, Branko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko
Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji // HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
Brnčić, M., Dujmić, F., Bosiljkov, T., Karlović, S., Ježek, D. & Tripalo, B. (2012) Mogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji. U: HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti.
@article{article, author = {Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Dujmi\'{c}, Filip and Bosiljkov, Tomislav and Karlovi\'{c}, Sven and Je\v{z}ek, Damir and Tripalo, Branko}, year = {2012}, keywords = {ultrazvuk, namirnice, obrada}, title = {Mogu\'{c}nosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji}, keyword = {ultrazvuk, namirnice, obrada}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Brn\v{c}i\'{c}, Mladen and Dujmi\'{c}, Filip and Bosiljkov, Tomislav and Karlovi\'{c}, Sven and Je\v{z}ek, Damir and Tripalo, Branko}, year = {2012}, keywords = {ultrasound, foodstuff, processing}, title = {Application of ultrasound in food industry}, keyword = {ultrasound, foodstuff, processing}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font