Pregled bibliografske jedinice broj: 585678
Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica
Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 585678 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica
(Application of high hydrostatic pressure in treatment of foodstuff)
Autori
Ježek, Damir ; Karlović, Sven ; Bosiljkov, Tomislav ; Dujmić, Filip ; Tripalo, Branko ; Brnčić, Mladen
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni
Skup
Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
visoki hidrostatski tlak; hrana
(high hydostatic pressure; foodstuff)
Sažetak
Dan je pregled utjecaja visokog hidrostatskog tlaka na prehrambene proizvode. Prikazana je usproredba s toplinskom pasterizacijom, te utjecaj na mikroorganizme, boju, teskturna i druga svojstva obrađenih prehrambenih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
058-0581846-0717 - Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (Tripalo, Branko, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Tomislav Bosiljkov
(autor)
Sven Karlović
(autor)
Mladen Brnčić
(autor)
Filip Dujmić
(autor)
Branko Tripalo
(autor)
Damir Ježek
(autor)