Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 578844

Karakteristike bosiljka Ocimum basilicum L. sa područja Oprtlja u Istri


Dudaš, Slavica, Bančić, Sebastian; Nikoloski, Trajče
Karakteristike bosiljka Ocimum basilicum L. sa područja Oprtlja u Istri // 1. znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo Konferenca VIVUS KONFERENCA S PODROČJA KMETIJSTVA, NARAVOVARSTVA IN HORTIKULTURE »Prenos inovacij, znanj in izkušenj v vsakdanjo rabo« / Kramarič, Marina ; Pogorelec, Andrej ; Kolenc-Artiček, Majda ; Jerala, Milena (ur.).
Kranj: Biotehniški center Naklo, Strahinj, 2012. str. 1-9 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 578844 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Karakteristike bosiljka Ocimum basilicum L. sa područja Oprtlja u Istri
(Characteristics of Ocimum basilicum L. basil from Oprtalj area in Istria)

Autori
Dudaš, Slavica, Bančić, Sebastian ; Nikoloski, Trajče

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
1. znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo Konferenca VIVUS KONFERENCA S PODROČJA KMETIJSTVA, NARAVOVARSTVA IN HORTIKULTURE »Prenos inovacij, znanj in izkušenj v vsakdanjo rabo« / Kramarič, Marina ; Pogorelec, Andrej ; Kolenc-Artiček, Majda ; Jerala, Milena - Kranj : Biotehniški center Naklo, Strahinj, 2012, 1-9

ISBN
978-961-93153-2-3

Skup
1. znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo Konferenca VIVUS KONFERENCA S PODROČJA KMETIJSTVA, NARAVOVARSTVA IN HORTIKULTURE »Prenos inovacij, znanj in izkušenj v vsakdanjo rabo«

Mjesto i datum
Kranj, Slovenija, 19.04.2012. - 20.04.2012

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
bosiljak; Ocimum basilicum L.; sorte; prinos; eterično ulje
(basil; Ocimum basilicum L.; varieties; yield; ethereal oil)

Sažetak
Ocimum basilicum L. basil is well known aromatic herb with typical fragrance and flavour, high spice and medicinal value, attractive appearance and colours. Basil takes special place in cooking and additionally has ecological function in nature ; it serves as pasture for bees and other pollinators. In this investigation was tested growing possibility of different basil varieties near Oprtalj/ Istria at 378 meters above sea level. The varieties in investigation were 'Krupnolisni', 'Sitnolisni', 'Dark opal' and 'Rubin'. They differ in colour, leaf size, ethereal oil content and their purpose. Best variety in this investigation was 'Krupnolisni' with statistical significant highest yield of fresh and dried matter as well as dried leaf. 'Dark opal' and 'Rubin' are often used in parks and gardens but in ethereal oil content they are not behind 'Krupnolisni' i Sitnolisni'.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Rijeci

Profili:

Avatar Url Slavica Dudaš (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Dudaš, Slavica, Bančić, Sebastian; Nikoloski, Trajče
Karakteristike bosiljka Ocimum basilicum L. sa područja Oprtlja u Istri // 1. znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo Konferenca VIVUS KONFERENCA S PODROČJA KMETIJSTVA, NARAVOVARSTVA IN HORTIKULTURE »Prenos inovacij, znanj in izkušenj v vsakdanjo rabo« / Kramarič, Marina ; Pogorelec, Andrej ; Kolenc-Artiček, Majda ; Jerala, Milena (ur.).
Kranj: Biotehniški center Naklo, Strahinj, 2012. str. 1-9 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Dudaš, Slavica, Bančić, Sebastian & Nikoloski, T. (2012) Karakteristike bosiljka Ocimum basilicum L. sa područja Oprtlja u Istri. U: Kramarič, M., Pogorelec, A., Kolenc-Artiček, M. & Jerala, M. (ur.)1. znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo Konferenca VIVUS KONFERENCA S PODROČJA KMETIJSTVA, NARAVOVARSTVA IN HORTIKULTURE »Prenos inovacij, znanj in izkušenj v vsakdanjo rabo«.
@article{article, author = {Nikoloski, Traj\v{c}e}, year = {2012}, pages = {1-9}, keywords = {bosiljak, Ocimum basilicum L., sorte, prinos, eteri\v{c}no ulje}, isbn = {978-961-93153-2-3}, title = {Karakteristike bosiljka Ocimum basilicum L. sa podru\v{c}ja Oprtlja u Istri}, keyword = {bosiljak, Ocimum basilicum L., sorte, prinos, eteri\v{c}no ulje}, publisher = {Biotehni\v{s}ki center Naklo, Strahinj}, publisherplace = {Kranj, Slovenija} }
@article{article, author = {Nikoloski, Traj\v{c}e}, year = {2012}, pages = {1-9}, keywords = {basil, Ocimum basilicum L., varieties, yield, ethereal oil}, isbn = {978-961-93153-2-3}, title = {Characteristics of Ocimum basilicum L. basil from Oprtalj area in Istria}, keyword = {basil, Ocimum basilicum L., varieties, yield, ethereal oil}, publisher = {Biotehni\v{s}ki center Naklo, Strahinj}, publisherplace = {Kranj, Slovenija} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font