Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 572417

Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine


Jasmina Kušan
Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 572417 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine
(Effect of storage on physical-chemical and sensory properties and health safety of mandarine juice)

Autori
Jasmina Kušan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.02

Godina
2012

Stranica
40

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
mandarina; fizikalno- kemijska svojstva; zdravstvena ispravnost; senzorika
(mandarin; physical and chemical properties; health safety; sensory evaluation)

Sažetak
Cilj ovog rada bila je proizvodnja soka od mandarina te praćenje fizikalno – kemijskih i senzorskih svojstava te zdravstvene ispravnosti tijekom skladištenja tog soka pri različitim temperaturama (1 C, 22 C, 37 C ) kroz određeni vremenski period (15, 30, 45, 60 dana). Od fizikalno- kemijskih analiza na soku je provedeno određivanje topljive suhe tvari, određivanje pH i ukupne kiselosti. Senzorsko ocjenjivanje je provedeno kvantitativnom deskriptivnom metodom. Rezultati su pokazali da temperatura i vrijeme skladištenja znatno utječu na boju i organoleptička svojstva soka te da je optimalna temperatura skladištenja 1 C. Mikrobiološko ispitivanje je pokazalo da su nakon pasterizacije svi uzorci bili zdravstveno ispravni.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jasmina Kušan
Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jasmina Kušan (2012) 'Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {40}, keywords = {mandarina, fizikalno- kemijska svojstva, zdravstvena ispravnost, senzorika}, title = {Utjecaj skladi\v{s}tenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine}, keyword = {mandarina, fizikalno- kemijska svojstva, zdravstvena ispravnost, senzorika}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {40}, keywords = {mandarin, physical and chemical properties, health safety, sensory evaluation}, title = {Effect of storage on physical-chemical and sensory properties and health safety of mandarine juice}, keyword = {mandarin, physical and chemical properties, health safety, sensory evaluation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font