Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 572414

Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine


Kujtesa Shabanaj
Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 572414 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine
(Effect of storage on phenolic compounds in mandarine juice)

Autori
Kujtesa Shabanaj

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.02

Godina
2012

Stranica
29

Mentor
Levaj, Branka

Neposredni voditelj
Repajić, Maja

Ključne riječi
ukupni fenoli ; sok od mandarine ; mandarina
(phenolic compounds ; mandarine juice ; mandarine)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine. U tu svrhu u pripremljenom soku od mandarine koji je skladišten na tri temperature ( 1̊ C, 22 ̊ C, 37 ̊ C) tijekom 60 dana provedene su analize određivanja ukupnih fenola i određivanja flavonoid- glikozida spektrofotometrijskim metodama svakih 15 dana. Ukupni fenoli određeni su pomoću Folin-Ciocalteu reagensa, a flavonoid-glikozidi metodom pomoću dietilenglikola. Unatoč određenim oscilacijama tijekom skladištenja je došlo do smanjenja koncentracije ukupnih fenola i ono je najveće pri temperaturi 37 ̊ C. Koncentracija flavonoid-glikozida se tijekom skladištenja povećala na temperaturi 1 i 22 ̊ C, a na temperaturi 37 ̊ C smanjila.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Maja Repajić (mentor)

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kujtesa Shabanaj
Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Kujtesa Shabanaj (2012) 'Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {29}, keywords = {ukupni fenoli, sok od mandarine, mandarina}, title = {Utjecaj skladi\v{s}tenja na fenolne spojeve soka mandarine}, keyword = {ukupni fenoli, sok od mandarine, mandarina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {29}, keywords = {phenolic compounds, mandarine juice, mandarine}, title = {Effect of storage on phenolic compounds in mandarine juice}, keyword = {phenolic compounds, mandarine juice, mandarine}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font