Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 572410

Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine


Natalija Jauk
Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 572410 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine
(Storage effect on carotenoids and tangerine juice color)

Autori
Natalija Jauk

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.02

Godina
2012

Stranica
29

Mentor
Levaj, Branka

Ključne riječi
mandarina; sok od mandarine; ukupni karotenoidi; parametri boje
(tangerine; tangerine juice; total carotenoides; color parameters)

Sažetak
U soku od mandarina, proizvedenom od mandarina s područja doline Neretve koje su ubrane tijekom jeseni 2011. godine, skladištenom na temperaturama +1°C, +22°C i +37°C te su u intervalima od 15 dana u trajanju 60 dana, određivani su ukupni karotenoidi i parametri boje. Promjene ukupnih karotenioda praćene su pomoću spektrofotometrijske metode i promjene boje primjenom kolorimetra. Provedenim istraživanjem i dobivenim rezultatima, može se zaključiti da se količina ukupnih karotenoida smanjila u odnosu na početnu sirovinu, te da se boja soka od mandarina više promijenila jedino pri temperaturi skladištenja +22°C.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2728 - Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (Levaj, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Levaj (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Natalija Jauk
Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Natalija Jauk (2012) 'Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {29}, keywords = {mandarina, sok od mandarine, ukupni karotenoidi, parametri boje}, title = {Utjecaj skladi\v{s}tenja na karotenoide i boju soka mandarine}, keyword = {mandarina, sok od mandarine, ukupni karotenoidi, parametri boje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2012}, pages = {29}, keywords = {tangerine, tangerine juice, total carotenoides, color parameters}, title = {Storage effect on carotenoids and tangerine juice color}, keyword = {tangerine, tangerine juice, total carotenoides, color parameters}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font