Pregled bibliografske jedinice broj: 571723
Utjecaj termičke obrade na kvalitetu starog kruha
Utjecaj termičke obrade na kvalitetu starog kruha, 2011., magistarski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 571723 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj termičke obrade na kvalitetu starog kruha
(Effect of thermal processing on quality of leftover bread)
Autori
Koščević, Marija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
23.12
Godina
2011
Stranica
67
Mentor
Voća, Neven
Ključne riječi
Stari kruh; kvaliteta; termička obrada
(Leftover bread; quality; thermal processing)
Sažetak
Cilj ovog rada je utvrditi utjecaj skladištenja na kvalitetu termički obrađenog starog kruha kao novostvorene komponente u proizvodnji hrane za životinje, koja bi mogla djelomično zamijeniti škrobne sirovine, kao što su pšenica ili kukuruz. Hipoteza rada je da tijekom tromjesečnog skladištenja ne dolazi do promjena u fizikalnim i kemijskim svojstvima te mikrobiološkim pretragama termički obrađenog starog kruha.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1780703-0698 - Saniranje tehnoloških nusproizvoda iz proizvodnje biodizela do energije (Krička, Tajana, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Neven Voća
(mentor)