Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 571578

Konvektivno sušenje ploda smokve (Ficus carica L.) sorte Zamorčica u elementarnom (tankom) sloju


Ante Galić, Stjepan Pliestić, Nadica Dobričević, Sandra Voća, Jana Šic Žlabur, Jasmina Martinec
Konvektivno sušenje ploda smokve (Ficus carica L.) sorte Zamorčica u elementarnom (tankom) sloju // Zbornik radova 47. hrvatskog i 7. međunarodnog simpozija agronoma / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 835-838 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 571578 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Konvektivno sušenje ploda smokve (Ficus carica L.) sorte Zamorčica u elementarnom (tankom) sloju
(Convective drying of fig fruits (Ficus carica L.) cultivar Zamorčica in thin layer)

Autori
Ante Galić, Stjepan Pliestić, Nadica Dobričević, Sandra Voća, Jana Šic Žlabur, Jasmina Martinec

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 47. hrvatskog i 7. međunarodnog simpozija agronoma / Milan Pospišil - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012, 835-838

ISBN
9789537878016

Skup
47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 13.02.2012. - 17.02.2012

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
plod smokve; predtretman; blanširanje; sulfitiranje; sušenje
(fig fruits; pre-treatment; blanching; sulfuring; drying)

Sažetak
Plod jednorotke bijele smokve (Ficus carica L.) sorte Zamorčica bio je sušen u elementarnom (tankom) sloju u sušnici na temperaturi radnog medija (zraka) raspona od 60°C. Plodovi su prije sušenja podvrgnuti različitim predtretmenima: blanširani, blanširani i sulfitirani. Osim toga sušena je skupina netretiranih plodova. Primjenom blanširanja i sulfitiranja vrijeme sušenja je skraćeno za 75, 71 %, a primjenom samog blanširanja za 35, 31 % u odnosu na sušenje netretiranog ploda smokve sorte Zamorčica. Vrijeme sušenja blanširanog i sulfitiranog ploda kraće je za 62, 46 % u odnosu na vrijeme sušenja blanširanog ploda smokve sorte Zamorčica.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1652017-0585 - Identifikacija samooporavljivih procesa u biološkim materijalima (Pliestić, Stjepan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Ante Galić, Stjepan Pliestić, Nadica Dobričević, Sandra Voća, Jana Šic Žlabur, Jasmina Martinec
Konvektivno sušenje ploda smokve (Ficus carica L.) sorte Zamorčica u elementarnom (tankom) sloju // Zbornik radova 47. hrvatskog i 7. međunarodnog simpozija agronoma / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 835-838 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Ante Galić, Stjepan Pliestić, Nadica Dobričević, Sandra Voća, Jana Šic Žlabur, Jasmina Martinec (2012) Konvektivno sušenje ploda smokve (Ficus carica L.) sorte Zamorčica u elementarnom (tankom) sloju. U: Milan Pospišil (ur.)Zbornik radova 47. hrvatskog i 7. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, year = {2012}, pages = {835-838}, keywords = {plod smokve, predtretman, blan\v{s}iranje, sulfitiranje, su\v{s}enje}, isbn = {9789537878016}, title = {Konvektivno su\v{s}enje ploda smokve (Ficus carica L.) sorte Zamor\v{c}ica u elementarnom (tankom) sloju}, keyword = {plod smokve, predtretman, blan\v{s}iranje, sulfitiranje, su\v{s}enje}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, year = {2012}, pages = {835-838}, keywords = {fig fruits, pre-treatment, blanching, sulfuring, drying}, isbn = {9789537878016}, title = {Convective drying of fig fruits (Ficus carica L.) cultivar Zamor\v{c}ica in thin layer}, keyword = {fig fruits, pre-treatment, blanching, sulfuring, drying}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font