Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 567998

Analiza uticaja režima obrade na aritmetičku hrapavost obrađene površine pri čeonom glodanju


Ćirković, Nemanja; Hadžistević, Miodrag; Jurković, Zoran
Analiza uticaja režima obrade na aritmetičku hrapavost obrađene površine pri čeonom glodanju // Zbornik radova Fakulteta tehničkih nauka (Novi Sad), 26 (2011), 6; 1311-1314 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 567998 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza uticaja režima obrade na aritmetičku hrapavost obrađene površine pri čeonom glodanju
(THE ANALYSIS INFLUENCE OF CUTTING CONDITIONS ON ARITHMETIC SURFACE ROUGHNESS IN FACE MILLING)

Autori
Ćirković, Nemanja ; Hadžistević, Miodrag ; Jurković, Zoran

Izvornik
Zbornik radova Fakulteta tehničkih nauka (Novi Sad) (0350-428X) 26 (2011), 6; 1311-1314

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Hrapavost; Planiranje eksperimenta; Čeono glodanje
(Surface roughness; Design of Experiments; Face milling)

Sažetak
Hrapavost obuhvata mikro-geometrijske nepravilnosti površina koje nastaju kao posledica oblika alata i režima rezanja, osobina materijala alata i materijala radnog predmeta. Obrada glodanjem spada u grupu obrada sa velikom produktivnošću. Samo čeono glodanje je vrlo dinamičan proces i na konačnu površinsku hrapavost utiče veliki broj faktora. Veliku važnost zbog ovih činjenica ima planiranje eksperimenta, i kontrola i variranje režima obrade, radi dobijanja željene konačne površinske hrapavosti. Ovaj rad predstavlja opšti pregled Centralnog kompozicionog plana, i demonstrira kako se on koristi u dizajniranju proizvoda sa minimumom troškova i vremena.

Izvorni jezik
Srp

Znanstvena područja
Strojarstvo



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Zoran Jurković (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Ćirković, Nemanja; Hadžistević, Miodrag; Jurković, Zoran
Analiza uticaja režima obrade na aritmetičku hrapavost obrađene površine pri čeonom glodanju // Zbornik radova Fakulteta tehničkih nauka (Novi Sad), 26 (2011), 6; 1311-1314 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Ćirković, N., Hadžistević, M. & Jurković, Z. (2011) Analiza uticaja režima obrade na aritmetičku hrapavost obrađene površine pri čeonom glodanju. Zbornik radova Fakulteta tehničkih nauka (Novi Sad), 26 (6), 1311-1314.
@article{article, author = {\'{C}irkovi\'{c}, Nemanja and Had\v{z}istevi\'{c}, Miodrag and Jurkovi\'{c}, Zoran}, year = {2011}, pages = {1311-1314}, keywords = {Hrapavost, Planiranje eksperimenta, \v{C}eono glodanje}, journal = {Zbornik radova Fakulteta tehni\v{c}kih nauka (Novi Sad)}, volume = {26}, number = {6}, issn = {0350-428X}, title = {Analiza uticaja re\v{z}ima obrade na aritmeti\v{c}ku hrapavost obra\djene povr\v{s}ine pri \v{c}eonom glodanju}, keyword = {Hrapavost, Planiranje eksperimenta, \v{C}eono glodanje} }
@article{article, author = {\'{C}irkovi\'{c}, Nemanja and Had\v{z}istevi\'{c}, Miodrag and Jurkovi\'{c}, Zoran}, year = {2011}, pages = {1311-1314}, keywords = {Surface roughness, Design of Experiments, Face milling}, journal = {Zbornik radova Fakulteta tehni\v{c}kih nauka (Novi Sad)}, volume = {26}, number = {6}, issn = {0350-428X}, title = {THE ANALYSIS INFLUENCE OF CUTTING CONDITIONS ON ARITHMETIC SURFACE ROUGHNESS IN FACE MILLING}, keyword = {Surface roughness, Design of Experiments, Face milling} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font