Pregled bibliografske jedinice broj: 565237
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 565237 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA
(DETERMINATION OF PROCESS PARAMETERS DURING PRODUCTION OF AUTOCHTONOUS MILK PRODUCTS ON FAMILY FARMING)
Autori
Kvesić, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
23.09
Godina
2011
Stranica
62
Mentor
Hardi, Jovica
Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran
Ključne riječi
Polutvrdi sir; maslo; sirni namaz; fizikano-kemijske i senzorske analize
(semi-hard cheese; cheese spread; physico-chemical analyses; sensory evaluation)
Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sira, masla, sirnih namaza, te pecenog sira. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade proizvoda, koji su proizvedeni po tradicionalnoj recepturi . Provedene su fizikalno-kemijske analize polutvrdog sira, te masla. Senzorsko ocjenjivanje svih proizvoda proveo je panel od osam ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima i konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirevi, maslo, sirni namazi, te peceni sir, svrstani su u tradicionalne proizvode vrhunske kakvoce
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek