Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565237

UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA


Kvesić, Ivana
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565237 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA
(DETERMINATION OF PROCESS PARAMETERS DURING PRODUCTION OF AUTOCHTONOUS MILK PRODUCTS ON FAMILY FARMING)

Autori
Kvesić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
23.09

Godina
2011

Stranica
62

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
Polutvrdi sir; maslo; sirni namaz; fizikano-kemijske i senzorske analize
(semi-hard cheese; cheese spread; physico-chemical analyses; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje sira, masla, sirnih namaza, te pecenog sira. Proces proizvodnje pracen je od sirovog mlijeka do konacne izrade proizvoda, koji su proizvedeni po tradicionalnoj recepturi . Provedene su fizikalno-kemijske analize polutvrdog sira, te masla. Senzorsko ocjenjivanje svih proizvoda proveo je panel od osam ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanja sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivan je okus, miris, naknadni okus u ustima i konzistencija. Na osnovi ukupnih rezultata senzorskog ocjenjivanja, sirevi, maslo, sirni namazi, te peceni sir, svrstani su u tradicionalne proizvode vrhunske kakvoce

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Kvesić, Ivana
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Kvesić, I. (2011) 'UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kvesi\'{c}, Ivana}, year = {2011}, pages = {62}, keywords = {Polutvrdi sir, maslo, sirni namaz, fizikano-kemijske i senzorske analize}, title = {UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA}, keyword = {Polutvrdi sir, maslo, sirni namaz, fizikano-kemijske i senzorske analize}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kvesi\'{c}, Ivana}, year = {2011}, pages = {62}, keywords = {semi-hard cheese, cheese spread, physico-chemical analyses, sensory evaluation}, title = {DETERMINATION OF PROCESS PARAMETERS DURING PRODUCTION OF AUTOCHTONOUS MILK PRODUCTS ON FAMILY FARMING}, keyword = {semi-hard cheese, cheese spread, physico-chemical analyses, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font