Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 565236

KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU


Tomas, Ana
KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 565236 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU
(CHARACTERIZATION OF CHEESES PRODUCTION ON FAMILY FARM)

Autori
Tomas, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
14.07

Godina
2011

Stranica
54

Mentor
Hardi, Jovica

Neposredni voditelj
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
sir; vrhnje; slatki kajmak; senzorsko ocjenjivanje
(cheese; cream; sour cream; sensory evaluation)

Sažetak
U radu su detaljno opisani svi parametri proizvodnje autohtonih sireva, vrhnja i slatkog kajmaka. Senzorsko ocjenjivanje je provedeno u laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mlijecnih proizvoda, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Senzorsko ocjenjivanje mlijecnih proizvoda proveo je panel koji se sastojao od 14 ocjenjivaca. Ocjenjivanje je provedeno metodom bodovanje sustavom od 20 ponderiranih bodova. Ocjenjivana svojstva su: okus, miris, tekstura i naknadni okus u ustima, izgled kore i površine, mazivost i konzistencija. Na temelju ukupnih rezultata senzorske analize sirevi, vrhnje i slatki kajmak su ocijenjeni kao odlicni proizvodi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Tomas, Ana
KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Tomas, A. (2011) 'KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomas, Ana}, year = {2011}, pages = {54}, keywords = {sir, vrhnje, slatki kajmak, senzorsko ocjenjivanje}, title = {KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU}, keyword = {sir, vrhnje, slatki kajmak, senzorsko ocjenjivanje}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Tomas, Ana}, year = {2011}, pages = {54}, keywords = {cheese, cream, sour cream, sensory evaluation}, title = {CHARACTERIZATION OF CHEESES PRODUCTION ON FAMILY FARM}, keyword = {cheese, cream, sour cream, sensory evaluation}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font