Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 564656

Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica


Bratulić, Mario; Cvrtila Fleck, Željka; Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica // : knjga sažetaka ; u: Meso 13 (2011) 4
XX, XXX, 2011. str. 262-264 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 564656 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica
(Production and quality of home-made Istrian dry sausages)

Autori
Bratulić, Mario ; Cvrtila Fleck, Željka ; Mikuš, Tomislav ; Njari, Bela ; Kozačinski, Lidija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
: knjga sažetaka ; u: Meso 13 (2011) 4 / - , 2011, 262-264

Skup
Xxx

Mjesto i datum
XX, XXX, 2011

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan

Ključne riječi
autohtoni mesni proizvodi ; kakvoća kobasica
(autohtonuos meat products ; sausage quality)

Sažetak
U ovom radu prikazani su postupci tradicionalne izrade domaćih istarskih kobasica. Postupci i recepture za proizvodnju kobasica u kućanstvu se razlikuju ovisno o domaćinstvu i obiteljskoj tradiciji. Prilikom izrade kobasica sva domaćinstva pridržavaju se osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće, trajnosti i ispravnosti proizvoda. U radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i mikrobiološke pretrage istarskih kobasica.

Izvorni jezik
Hrvatski, engleski

Napomena
Engleskki tekst na str. 291-293.



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Lidija Kozačinski (autor)

Avatar Url Tomislav Mikuš (autor)

Avatar Url Bela Njari (autor)

Avatar Url Željka Cvrtila (autor)

Citiraj ovu publikaciju:

Bratulić, Mario; Cvrtila Fleck, Željka; Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica // : knjga sažetaka ; u: Meso 13 (2011) 4
XX, XXX, 2011. str. 262-264 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)
Bratulić, M., Cvrtila Fleck, Ž., Mikuš, T., Njari, B. & Kozačinski, L. (2011) Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica. U: : knjga sažetaka ; u: Meso 13 (2011) 4.
@article{article, author = {Bratuli\'{c}, Mario and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Miku\v{s}, Tomislav and Njari, Bela and Koza\v{c}inski, Lidija}, year = {2011}, pages = {262-264}, keywords = {autohtoni mesni proizvodi, kakvo\'{c}a kobasica}, title = {Proizvodnja i kakvo\'{c}a doma\'{c}ih istarskih kobasica}, keyword = {autohtoni mesni proizvodi, kakvo\'{c}a kobasica}, publisherplace = {XX, XXX} }
@article{article, author = {Bratuli\'{c}, Mario and Cvrtila Fleck, \v{Z}eljka and Miku\v{s}, Tomislav and Njari, Bela and Koza\v{c}inski, Lidija}, year = {2011}, pages = {262-264}, keywords = {autohtonuos meat products, sausage quality}, title = {Production and quality of home-made Istrian dry sausages}, keyword = {autohtonuos meat products, sausage quality}, publisherplace = {XX, XXX} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font