Pregled bibliografske jedinice broj: 564656
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica // : knjga sažetaka ; u: Meso 13 (2011) 4
XX, XXX, 2011. str. 262-264 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 564656 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica
(Production and quality of home-made Istrian dry sausages)
Autori
Bratulić, Mario ; Cvrtila Fleck, Željka ; Mikuš, Tomislav ; Njari, Bela ; Kozačinski, Lidija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
: knjga sažetaka ; u: Meso 13 (2011) 4
/ - , 2011, 262-264
Skup
Xxx
Mjesto i datum
XX, XXX, 2011
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Podatak o recenziji nije dostupan
Ključne riječi
autohtoni mesni proizvodi ; kakvoća kobasica
(autohtonuos meat products ; sausage quality)
Sažetak
U ovom radu prikazani su postupci tradicionalne izrade domaćih istarskih kobasica. Postupci i recepture za proizvodnju kobasica u kućanstvu se razlikuju ovisno o domaćinstvu i obiteljskoj tradiciji. Prilikom izrade kobasica sva domaćinstva pridržavaju se osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće, trajnosti i ispravnosti proizvoda. U radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i mikrobiološke pretrage istarskih kobasica.
Izvorni jezik
Hrvatski, engleski
Napomena
Engleskki tekst na str. 291-293.
POVEZANOST RADA
Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb