Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 563308

Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa


Karlović, Sven
Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 563308 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa
(The Influence of the Composition of Coatings For Food Products on Chicken Meat Texture)

Autori
Karlović, Sven

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.03

Godina
2006

Stranica
79

Mentor
Ježek, Damir

Ključne riječi
tvrdoća; čvrstoća; elastičnost; adhezivnost; tekstura; oblaganje piletina
(hardness; toughness; elasticity; adhezivity; texture; coating; chicken meat)

Sažetak
U radu je na analizatoru teksture TA.HDPlus izvršena instrumentalna analiza 10 različitih smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda. Od teksturalnih parametara ispitivane su tvrdoća, čvrstoća, elastičnost, adhezivnost i žilavost. Istraživanje je pokazalo da najveću tvrdoću imaju smjese za oblaganje koje u sastavu sadrže Fibrex. Najveću čvrstoću imaju smjese kod kojih je u sastav dodan pektin. Kod ispitivanja adhezivnosti pokazalo se da adhezivnost raste porastom udjela rižinog škroba ili pektina u smjesi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Damir Ježek (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karlović, Sven
Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Karlović, S. (2006) 'Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pilećeg mesa', diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Karlovi\'{c}, Sven}, year = {2006}, pages = {79}, keywords = {tvrdo\'{c}a, \v{c}vrsto\'{c}a, elasti\v{c}nost, adhezivnost, tekstura, oblaganje piletina}, title = {Utjecaj sastava smjesa za oblaganje prehrambenih proizvoda na teksturu pile\'{c}eg mesa}, keyword = {tvrdo\'{c}a, \v{c}vrsto\'{c}a, elasti\v{c}nost, adhezivnost, tekstura, oblaganje piletina}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Karlovi\'{c}, Sven}, year = {2006}, pages = {79}, keywords = {hardness, toughness, elasticity, adhezivity, texture, coating, chicken meat}, title = {The Influence of the Composition of Coatings For Food Products on Chicken Meat Texture}, keyword = {hardness, toughness, elasticity, adhezivity, texture, coating, chicken meat}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font