Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 557503

Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé


Mujadžić, Sven
Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 557503 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé
(Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Mediterraneé)

Autori
Mujadžić, Sven

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.09

Godina
2011

Stranica
50

Mentor
Petravić Tominac, Vlatka

Ključne riječi
kupinovo vino; vinski kvasac; fermentacija
(blackberry wine; wine yeast; fermentation)

Sažetak
Provedena je mikrofermentacija kupinovog soka pri temperaturi 23ºC kako bi se istražila fermentacijska svojstva komercijalnog kvasca Fermol Mediterraneé u malom mjerilu. Fermentacijska aktivnost je praćena mjerenjem mase oslobođenog CO2 i brzine proizvodnje CO2 tijekom fermentacije. Kvasac Fermol Mediterraneé započeo je fermentaciju brže od ranije istraženog kvasca Fermol Rouge. Koncentracija hlapljivih kiselina nastalih tijekom fermentacije kvascem Fermol Mediterraneé bila je malo manja od one koja je nastala fermentacijom kvascem Fermol Rouge, dok su koncentracije neprevrelih šećera, etanola i ukupnih kiselina te pH bili slični u vinima proizvedenim pomoću oba kvasca. Kemijski sastav proizvedenog vina u skladu je s Pravilnikom o voćnim vinima. Zahvaljujući dobrim fermentacijskim svojstvima komercijalni kvasac Fermol Mediterraneé može se primijeniti u proizvodnji kupinovog vina.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581990-1997 - Primjena integriranih bioprocesa u proizvodnji mliječne kiseline (Novak, Srđan, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vlatka Petravić Tominac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mujadžić, Sven
Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Mujadžić, S. (2011) 'Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mujad\v{z}i\'{c}, Sven}, year = {2011}, pages = {50}, keywords = {kupinovo vino, vinski kvasac, fermentacija}, title = {Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterrane\'{e}}, keyword = {kupinovo vino, vinski kvasac, fermentacija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mujad\v{z}i\'{c}, Sven}, year = {2011}, pages = {50}, keywords = {blackberry wine, wine yeast, fermentation}, title = {Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Mediterrane\'{e}}, keyword = {blackberry wine, wine yeast, fermentation}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font