Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 554795

Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith"


Žutić, Ana
Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith", 2010., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 554795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith"
(Application of high intensity ultrasound as pretreatment for enchanced drying of apple cultivar "granny smith")

Autori
Žutić, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno - biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.07

Godina
2010

Stranica
68

Mentor
Brnčić, Mladen

Neposredni voditelj
Karlović, Sven

Ključne riječi
jabuka; ultrazvuk visokog intenziteta; infracrveno sušenje; toplinska analiza
(apple; high intensity ultrasound; infrared drying; thermal analysis)

Sažetak
Sušenje jabuka u infracrvenoj sušari pri 80 oC, uz predobradu ultrazvukom visokog intenziteta pri 25 %, 50 %, 75 % i 100 % amplitude. Rezultati pokazuju skraćivanje vremena sušenja komadića jabuka. Toplinska i analiza teksture pokazuju da ne dolazi do uništenja stanica i tkiva jabuke. Tvrdoća opada sa povećanjem vremena tretiranja i intenziteta ultrazvuka, dok je elastičnost nepromijenjena.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( CroRIS)
058-0581846-0717 - Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (Tripalo, Branko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mladen Brnčić (mentor)

Avatar Url Sven Karlović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Žutić, Ana
Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith", 2010., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
Žutić, A. (2010) 'Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith"', diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}uti\'{c}, Ana}, year = {2010}, pages = {68}, keywords = {jabuka, ultrazvuk visokog intenziteta, infracrveno su\v{s}enje, toplinska analiza}, title = {Primjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprije\djeno su\v{s}enje jabuke sorte "granny smith"}, keyword = {jabuka, ultrazvuk visokog intenziteta, infracrveno su\v{s}enje, toplinska analiza}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{Z}uti\'{c}, Ana}, year = {2010}, pages = {68}, keywords = {apple, high intensity ultrasound, infrared drying, thermal analysis}, title = {Application of high intensity ultrasound as pretreatment for enchanced drying of apple cultivar "granny smith"}, keyword = {apple, high intensity ultrasound, infrared drying, thermal analysis}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font