Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 540723

Agronomska svojstva ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom


Uher, Darko; Blažinkov, Mihaela; Bošnjak, Krešimir; Goršić, Matija; Kušec, Tomislav
Agronomska svojstva ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom // Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma /Pospišil, Mi.an (ur.). - Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2011. 736-740 (ISBN: 978-953-6135-71-4). / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 736-740 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 540723 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Agronomska svojstva ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom
(Agronomic properties of winter pea cv. Maksimirski rani and wheat mixture)

Autori
Uher, Darko ; Blažinkov, Mihaela ; Bošnjak, Krešimir ; Goršić, Matija ; Kušec, Tomislav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma /Pospišil, Mi.an (ur.). - Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2011. 736-740 (ISBN: 978-953-6135-71-4). / Pospišil, Milan - Zagreb, 2011, 736-740

ISBN
978-953-6135-71-4

Skup
46. hrvatski i 6. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 14.02.2011. - 18.02.2011

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ozimi grašak; bakterizacija; sojevi; prinos zrna; prinos bjelančevina
(winter pea; inoculation; strains; grain yield; protein yield)

Sažetak
Dvogodišnjim istraživanjima (2008-2009) utvrđivana su agronomska svojstva i prinos ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom cv. Sana. Prije sjetve izvršena je predsjetvena bakterizacija sjemena graška sojem Rhizobium leguminosarum bv. viciae 1001 i KŽ 26 iz zbirke Zavoda za mikrobiologiju Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Najveći broj mahuna (19) i zrna po biljci graška (58) je utvrđen na bakteriziranoj varijanti sojem R. leguminosarum bv. viciae 1001. Najveća masa 1000 zrna (128 g) i masa zrna po biljci graška (7, 4 g) također je utvrđena na bakteriziranoj varijanti R. leguminosarum bv. viciae 1001. Prosječni prinosi zrna graška cv. Maksimirski rani iznosili su od 2791 kg ha-1 (kontrola) do 3164 kg ha-1 (bakterizacija sojem R. leguminosarum bv. viciae 1001). Na osnovici ovih istraživanja možemo zaključiti da je najveći prinos zrna (3164 kg ha-1) ostvaren bakterizacijom zrna ozimog graška s sojem R. leguminosarum bv. viciae 1001.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3587 - Nove tehnologije u proizvodnji graška i grahorice za potrebe stočarstva (Uher, Darko, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Uher, Darko; Blažinkov, Mihaela; Bošnjak, Krešimir; Goršić, Matija; Kušec, Tomislav
Agronomska svojstva ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom // Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma /Pospišil, Mi.an (ur.). - Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2011. 736-740 (ISBN: 978-953-6135-71-4). / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 736-740 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Uher, D., Blažinkov, M., Bošnjak, K., Goršić, M. & Kušec, T. (2011) Agronomska svojstva ozimog graška cv. Maksimirski rani u smjesi s pšenicom. U: Pospišil, M. (ur.)Zbornik radova 46. hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma /Pospišil, Mi.an (ur.). - Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2011. 736-740 (ISBN: 978-953-6135-71-4)..
@article{article, author = {Uher, Darko and Bla\v{z}inkov, Mihaela and Bo\v{s}njak, Kre\v{s}imir and Gor\v{s}i\'{c}, Matija and Ku\v{s}ec, Tomislav}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2011}, pages = {736-740}, keywords = {ozimi gra\v{s}ak, bakterizacija, sojevi, prinos zrna, prinos bjelan\v{c}evina}, isbn = {978-953-6135-71-4}, title = {Agronomska svojstva ozimog gra\v{s}ka cv. Maksimirski rani u smjesi s p\v{s}enicom}, keyword = {ozimi gra\v{s}ak, bakterizacija, sojevi, prinos zrna, prinos bjelan\v{c}evina}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Uher, Darko and Bla\v{z}inkov, Mihaela and Bo\v{s}njak, Kre\v{s}imir and Gor\v{s}i\'{c}, Matija and Ku\v{s}ec, Tomislav}, editor = {Pospi\v{s}il, M.}, year = {2011}, pages = {736-740}, keywords = {winter pea, inoculation, strains, grain yield, protein yield}, isbn = {978-953-6135-71-4}, title = {Agronomic properties of winter pea cv. Maksimirski rani and wheat mixture}, keyword = {winter pea, inoculation, strains, grain yield, protein yield}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font