Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 534962

Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla


Njari, Bela; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Dobranić, Vesna; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana
Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla // Veterinarski dani
Šibenik, Hrvatska, 2011. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 534962 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla
(Potential microbiological risk in food of animal origin)

Autori
Njari, Bela ; Mioković, Branimir ; Kozačinski, Lidija ; Dobranić, Vesna ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Skup
Veterinarski dani

Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 26.10.2011. - 29.10.2011

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
rizik; hranom prenosive bolesti; rezistencija; veterina
(risk; foodborne zoonoses; resistance; veterinary medicine)

Sažetak
Brojni su primjeri povezanosti zdravlja životinja i ljudi što se danas uvažava u inicijativi pod nazivom "Jedno zdravlje". Hrana životinjskog podrijetla važan je dio tog koncepta zbog prijenosa određenih bolesti kroz lanac prehrane. Jedan od aktualnih primjera koji se uklapa u koncept "Jednog zdravlja" je bakterijska otpornost na antimikrobne tvari. U tom smislu određeni rizik može predstavljati i apatogena, fiziološka i autohtona mikroflora životinja i hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina

Napomena
Rad je prezentirao dr. sc. Nevijo Zdolec



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Njari, Bela; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Dobranić, Vesna; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana
Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla // Veterinarski dani
Šibenik, Hrvatska, 2011. (pozvano predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Njari, B., Mioković, B., Kozačinski, L., Dobranić, V., Zdolec, N. & Filipović, I. (2011) Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla. U: Veterinarski dani.
@article{article, author = {Njari, Bela and Miokovi\'{c}, Branimir and Koza\v{c}inski, Lidija and Dobrani\'{c}, Vesna and Zdolec, Nevijo and Filipovi\'{c}, Ivana}, year = {2011}, keywords = {rizik, hranom prenosive bolesti, rezistencija, veterina}, title = {Potencijalni mikrobiolo\v{s}ki rizici u hrani \v{z}ivotinjskog podrijetla}, keyword = {rizik, hranom prenosive bolesti, rezistencija, veterina}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Njari, Bela and Miokovi\'{c}, Branimir and Koza\v{c}inski, Lidija and Dobrani\'{c}, Vesna and Zdolec, Nevijo and Filipovi\'{c}, Ivana}, year = {2011}, keywords = {risk, foodborne zoonoses, resistance, veterinary medicine}, title = {Potential microbiological risk in food of animal origin}, keyword = {risk, foodborne zoonoses, resistance, veterinary medicine}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font