Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 529752

Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije


Franjčec, Ivica
Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije, 2011., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 529752 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije
(Quality of cooked sausages on the Krapina zagorje county market)

Autori
Franjčec, Ivica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.09

Godina
2011

Stranica
27

Mentor
Cvrtila Fleck, Željka

Ključne riječi
hrenovke; kemijske analize; kakvoća
(frankfurters; chemical analysis; quality)

Sažetak
U okviru ovog istraživanja ocijenjena je kakvoća hrenovki kao predstavnika obarenih kobasica na tržištu krapinsko zagorske županije. Dobiveni rezultate interpretirani su u smislu odredbi ranijih (NN RH 53/91) i važećih propisa kakvoće kobasica (NN RH 1/2007). U našem istraživanju utvrđena je prosječna količina vode od 58, 36%, masti 27, 75%, ukupna količina bjelančevina 11, 75%, hidroksiprolina 0, 24% te količina pepela od 1, 11%. U cilju ocjene kakvoće proizvoda nužna je provedba kemijskih analiza. Analizom obarenih kobasica utvrđeno je da su u pogledu kemijskog sastava svi ispitani proizvodi hrenovki udovoljavali zahtjevima Pravilnika o proizvodima od mesa (NN RH 1/2007). S obzirom na dobivene rezultate parametara kakvoće te utvrđeni odnos udjela bjelančevina, masti i vode, ovo ispitivanje potvrđuje da su obarene kobasice koje možemo naći na tržištu RH zadovoljavajuće kakvoće.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Projekti:
053-0531854-1853 - Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (Kozačinski, Lidija, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Željka Cvrtila (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Franjčec, Ivica
Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije, 2011., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
Franjčec, I. (2011) 'Kakvoća obarenih kobasica na tržištu Krapinsko-zagorske županije', diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Franj\v{c}ec, Ivica}, year = {2011}, pages = {27}, keywords = {hrenovke, kemijske analize, kakvo\'{c}a}, title = {Kakvo\'{c}a obarenih kobasica na tr\v{z}i\v{s}tu Krapinsko-zagorske \v{z}upanije}, keyword = {hrenovke, kemijske analize, kakvo\'{c}a}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Franj\v{c}ec, Ivica}, year = {2011}, pages = {27}, keywords = {frankfurters, chemical analysis, quality}, title = {Quality of cooked sausages on the Krapina zagorje county market}, keyword = {frankfurters, chemical analysis, quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font