Pregled bibliografske jedinice broj: 523442
Kampilobakter u hrani
Kampilobakter u hrani // Uzročnici bolesti koji se prenose hranom i vodom / Mlinarić-Galinović, Gordana ; Capak, Krunoslav ; Ljubin-Sternak, Sunčanica ; Sviben, Mario (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2011. str. 35-38 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 523442 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kampilobakter u hrani
(Campylobacter in food)
Autori
Humski, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Uzročnici bolesti koji se prenose hranom i vodom
/ Mlinarić-Galinović, Gordana ; Capak, Krunoslav ; Ljubin-Sternak, Sunčanica ; Sviben, Mario - Zagreb : Medicinska naklada, 2011, 35-38
Skup
Poslijediplomski tečaj I. kategorije, Uzročnici bolesti koji se prenose hranom i vodom
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 10.03.2011. - 11.03.2011
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
kampilobakter; hrana
(campylobacter; food)
Sažetak
U radu su prikazana osnovna morfološka svojstva, uzgojne osobine, rezervoari, te zoonotski karakter termotolerantnih vrsta iz roda Campylobacter. Uz prikaz značaja ove bolesti kao zoonoze, te hrane životinjskog podrijetla kao glavnog izvora bolesti za čovjeka, iznesene su i mjere nadzora i kontrole koje se provode u RH uz prikaz preliminarnih rezultata jednogodišnje studije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Projekti:
048-0481186-1178 - Antimikrobna rezistencija bakterija značajnih u veterini (Habrun, Boris, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb
Profili:
Andrea Humski
(autor)