Pregled bibliografske jedinice broj: 523087
Vodič za mikrobiološke kriterije za hranu
Vodič za mikrobiološke kriterije za hranu, 2010. (ostalo).
CROSBI ID: 523087 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Vodič za mikrobiološke kriterije za hranu
(Guidance on microbiological food criteria)
Autori
Benussi-Skukan, Andrea ; Bogdan, Tatjana ; Boroš, Ksenija ; Brlek-Gorski, Diana ; Grizelj, Nikolina ; Hegedušić, Patricija ; Hengl, Brigita ; Humski, Andrea ; Karačić, Tatjana ; Kovaček, Ivančica ; Majić, Katica ; Palčić-Jakopović, Katica
Izvornik
Web stranica MPRRR
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, ostalo
Godina
2010
Ključne riječi
vodič ; mikrobiologija ; hrana
(guidance ; microbiology ; food)
Sažetak
Vodič za mikrobiološke kriterije za hranu je prvenstveno namijenjen subjektima u poslovanju s hranom, a s ciljem da im pojasni primjenu Pravilnika o mikrobiološkim kriterijima za hranu i njime obuhvaćenih obveznih kriterija kao i mogućnosti primjenjivanja dodatnih mikrobioloških kriterija u procesu proizvodnje hrane. Preporučeni mikrobiološki kriteriji koji su pored obveznih sadržani u ovome Vodiču su pomoć i važna referenca za SPH pri osiguravanju / iskazivanju učinkovitosti sustava za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te se odnose na određenu vrstu hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
Napomena
2. izmijenjeno izdanje.
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Hrvatski veterinarski institut, Zagreb
Profili:
Ivančica Kovaček
(autor)
Diana Brlek Gorski
(autor)
Andrea Benussi-Skukan
(autor)
Brigita Hengl
(autor)
Tatjana Karačić
(autor)
Andrea Humski
(autor)