Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 521028

UTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss)


Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Marušić, Nives; Petrak, Tomislav; Vnučec, Tatjana; Medić, Helga
UTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss) // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 69 (2011), 2; 38-50 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 521028 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
UTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss)
(EFFECTS OF FREEZING ON IMPEDANCE OF RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss))

Autori
Vidaček, Sanja ; Janči, Tibor ; Marušić, Nives ; Petrak, Tomislav ; Vnučec, Tatjana ; Medić, Helga

Izvornik
Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo (1330-061X) 69 (2011), 2; 38-50

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
impedancija; reaktancija; smrzavanje; pastrva
(impedance; reactance; freezing; trout)

Sažetak
Cilj rada bio je ispitati električke karakteristike fileta kalifornijske pastrve (Oncorhynchus mykiss) podvrgnute različitim uvjetima smrzavanja. Ispitivanje je obuhvaćalo mjerenje rezistencije (R) i reaktancije (X) u rasponu 1 Hz do 1MHz na 100 uzoraka te analizu izmjerenih vrijednosti pomoću metode glavnih komponenata. Rezultati metode glavnih komponenata pokazali su da se rezultati izmjera rezistencije odnosno reaktancije mogu ekstrahirati u 3 glavne komponente. Rezultati diskriminacijske analize pokazali su, da je korištenjem glavnih komponenata i fizikalnokemijskih izmjera, moguće pravilno razlikovati 77% uzoraka. Utvrdilo se da je reaktancija pri srednjim i visokim frekvencijama osjetljiva na promjene u strukturi fileta pastrve koje nastaju uslijed različitih uvjeta smrzavanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0000000-3621 - Bioimpedancijska spektroskopija u sustavu kontrole kvalitete i sigurnosti hrane (Petrak, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Marušić, Nives; Petrak, Tomislav; Vnučec, Tatjana; Medić, Helga
UTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss) // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 69 (2011), 2; 38-50 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Vidaček, S., Janči, T., Marušić, N., Petrak, T., Vnučec, T. & Medić, H. (2011) UTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss). Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 69 (2), 38-50.
@article{article, author = {Vida\v{c}ek, Sanja and Jan\v{c}i, Tibor and Maru\v{s}i\'{c}, Nives and Petrak, Tomislav and Vnu\v{c}ec, Tatjana and Medi\'{c}, Helga}, year = {2011}, pages = {38-50}, keywords = {impedancija, reaktancija, smrzavanje, pastrva}, journal = {Ribarstvo : znanstveno-stru\v{c}ni \v{c}asopis za ribarstvo}, volume = {69}, number = {2}, issn = {1330-061X}, title = {UTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss)}, keyword = {impedancija, reaktancija, smrzavanje, pastrva} }
@article{article, author = {Vida\v{c}ek, Sanja and Jan\v{c}i, Tibor and Maru\v{s}i\'{c}, Nives and Petrak, Tomislav and Vnu\v{c}ec, Tatjana and Medi\'{c}, Helga}, year = {2011}, pages = {38-50}, keywords = {impedance, reactance, freezing, trout}, journal = {Ribarstvo : znanstveno-stru\v{c}ni \v{c}asopis za ribarstvo}, volume = {69}, number = {2}, issn = {1330-061X}, title = {EFFECTS OF FREEZING ON IMPEDANCE OF RAINBOW TROUT (Oncorhynchus mykiss)}, keyword = {impedance, reactance, freezing, trout} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font