Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 520630

Kakvoća sirovina nakon klaoničke obrade za potrebe prehrane pasa


Krznarić , Marko
Kakvoća sirovina nakon klaoničke obrade za potrebe prehrane pasa, 2011., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagrebu


CROSBI ID: 520630 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća sirovina nakon klaoničke obrade za potrebe prehrane pasa
(The raw materials’ quality check up after the slaughter process for producing dog food)

Autori
Krznarić , Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Veterinarski fakultet

Mjesto
Zagrebu

Datum
15.07

Godina
2011

Stranica
33

Mentor
Njari , Bela

Ključne riječi
sirovine nakon klaoničke obrade; prehrana pasa
(The raw materials’; dog food)

Sažetak
Provjera kakvoće sirovina nakon klaoničke obrade za potrebe prehrane pasa obavlja se po propisanim standardima, u za to predviđenim objektima i prema određenim principima. Meso je namirnica koja se dobiva klaoničkom obradom životinja, odstrelom i/ili obradom divljači. Kemijski sastav mesa ovisi o količinskim odnosima mišićnog, masnog i vezivnog tkiva, te hrskavica, kostiju i krvi, što utječe na prehrambenu vrijednost mesa i upotrebljivost mesa u preradi. S druge, pak, strane unutrašnje organe životinja komercijalno nazivamo iznutricama. Pod tim pojmom podrazumijevamo meka tkiva što pripadaju organima trbušne šupljine životinja, ali i ostale komercijalno vrijedne dijelove životinjskog mesa: jetra, bubrege, pluća, srce, mliječne žlijezde, testise, slezenu, mozak, želudac (tripice ili fileki), timus, jezik i rep. BARF, kao hrana za pse proizvedena od sirovina nakon klaoničke obrade, kratica je za biološki prikladnu ili prihvatljivu sirovu hranu (“Biologically Appropriate Raw Food”) ili kosti i sirovu hranu (“Bones And Raw Food”).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Veterinarska medicina



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veterinarski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Bela Njari (mentor)

Avatar Url Marko Krznarić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krznarić , Marko
Kakvoća sirovina nakon klaoničke obrade za potrebe prehrane pasa, 2011., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagrebu
Krznarić , M. (2011) 'Kakvoća sirovina nakon klaoničke obrade za potrebe prehrane pasa', diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagrebu.
@phdthesis{phdthesis, author = {Krznari\'{c}, Marko}, year = {2011}, pages = {33}, keywords = {sirovine nakon klaoni\v{c}ke obrade, prehrana pasa}, title = {Kakvo\'{c}a sirovina nakon klaoni\v{c}ke obrade za potrebe prehrane pasa}, keyword = {sirovine nakon klaoni\v{c}ke obrade, prehrana pasa}, publisherplace = {Zagrebu} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Krznari\'{c}, Marko}, year = {2011}, pages = {33}, keywords = {The raw materials’, dog food}, title = {The raw materials’ quality check up after the slaughter process for producing dog food}, keyword = {The raw materials’, dog food}, publisherplace = {Zagrebu} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font