Pregled bibliografske jedinice broj: 506294
Inteligentnim pakiranjem i nanotehnologijom do sigurne i zdrave hrane
Inteligentnim pakiranjem i nanotehnologijom do sigurne i zdrave hrane // Shop in professional, 2 (2011), 2; 28-29 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
CROSBI ID: 506294 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Inteligentnim pakiranjem i nanotehnologijom do sigurne i zdrave hrane
(With intelligent packaging and nanotechnology to a safe and healthy food)
Autori
Ščetar, Mario
Izvornik
Shop in professional (1847-8336) 2
(2011), 2;
28-29
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, ostalo
Ključne riječi
pakiranje hrane ; inteligentno pakiranje
(food packaging ; intelligent packaging)
Sažetak
Baš kao i sa drugim aspektima prehrambene tehnologije, područje pakiranja hrane je prošlo inovativni put kretanja proizvoda kako bi se osigurala veća i kvalitetnija zaliha hrane. Uz dosadašnje načine koji uključuju termičku obradu (pasterizacija i sterilizacija), a koje ujedno i u određenoj mjeri uzrokuju i degradaciju same namirnice dolazi do razvoja novih metoda pakiranja hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-1252971-2805 - Permeacijska svojstva nekih polimernih materijala za pakiranje hrane (Galić, Kata, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Mario Ščetar
(autor)