Pregled bibliografske jedinice broj: 504585
Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize
Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize // Novi pristup u mikrobiološkoj kontroli hrane
Zagreb, Hrvatska, 2009. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, znanstveni)
CROSBI ID: 504585 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uzimanje uzoraka sa životinjskih trupova za mikrobiološko ispitivanje sukladno normi HRN ISO 17604:2009, Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Uzorkovanje trupova za mikrobiološke analize
(Carcasse sampling methods for microbiological analysis acc. to standard HRN ISO 17604:2009)
Autori
Humski, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, znanstveni
Skup
Novi pristup u mikrobiološkoj kontroli hrane
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 23.10.2009. - 04.12.2009
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
trupovi životinja; uzorkovanje; mikrobiološka analiza
(carcass; sampling; microbiological analysis)
Sažetak
Pravilnikom o mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN 74/08, 156/08) utvrđuju se mikrobiološki kriteriji za određene mikroorganizme te pravila kojih se subjekti u poslovanju s hranom moraju pridržavati pri provonenju općih i posebnih zahtjeva koji se odnose na higijenu u skladu s člankom 4. Pravilnika o higijeni hrane (NN 99/07, 27/08). Nadležno tijelo i/ili druga tijela nadležna za provonenje inspekcije verificiraju sukladnost pravila i kriterija odrenenih Pravilnikom. Pravilnik je donesen temeljem Zakona o hrani (NN 46/07, 156/08), a usklanen je s Uredbom (EZ) 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu i Uredbom (EZ) br. 1441/2007 koja mijenja Uredbu (EZ-a) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Pravilnikom o smanjenoj učestalosti uzorkovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka te uvjetima i načinu smanjenja broja elementarnih jedinica uzorka se propisuje smanjena učestalost uzorkovanja trupova, mljevenog mesa i mesnih pripravaka te uvjeti i načini smanjenja broja elementarnih jedinica uzorka, a u odnosu na zahtjeve propisane u Pravilniku o mikrobiološkim kriterijima za hranu (NN br. 74/08, 156/08).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Veterinarska medicina